Αρχικήinet"Ακόμα κοιμάται ο Biden" λέει ο Musk μετά την επιτυχία της SpaceX

“Ακόμα κοιμάται ο Biden” λέει ο Musk μετά την επιτυχία της SpaceX

Το Σάββατο, ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή της SpaceX στο διάστημα με πλήρωμα που αποτελούνταν αποκλειστικά από απλούς πολίτες. Οι επιβάτες έφτασαν με ασφάλεια πίσω στη Γη μετά από ένα εντυπωσιακό ταξίδι τριών ημέρων.

Ο Elon Musk ήταν επίσης ενθουσιασμένος για την επιτυχία της SpaceX, ωστόσο, φαίνεται να ενοχλήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος δεν έσπευσε να συγχαρεί την εταιρεία γι’ αυτή την ιστορική πτήση.

Μάθετε περισσότερα: Η SpaceX άρχισε να στέλνει πολίτες στο διάστημα!

SpaceX Musk Biden
“Ακόμα κοιμάται ο Biden” λέει ο Musk μετά την επιτυχία της SpaceX

Ένας από τους 60 εκατομμύρια followers του Elon Musk στο Twitter, ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX σχετικά με τον Biden: ‘Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε να αναγνωρίσει ακόμη και τους 4 νεότερους Αμερικανούς αστροναύτες, που βοήθησαν να συγκεντρωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για το St. Jude. Ποια είναι η θεωρία σας για το γιατί έγινε αυτό“;

Ο Musk απάντησε: “Ακόμα κοιμάται“.

“Ακόμα κοιμάται ο Biden” – Twitter post

Όπως ανέφερε προηγουμένως το CNBC, το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη. Η κάψουλα μετέφερε τα τέσσερα μέλη της αποστολής Inspiration4 πίσω στη Γη μετά από τρεις ημέρες στο διάστημα.

Δείτε επίσης: Νέα εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης από αστροναύτη του ISS

Ένας σημαντικός στόχος της αποστολής Inspiration4 ήταν η συγκέντρωση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για το St. Jude Children’s Research Hospital. Μέχρι το Σάββατο είχε συγκεντρώσει 160,2 εκατομμύρια δολάρια. Ο Elon Musk δεσμεύτηκε να προσφέρει άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας το συνολικό ποσό της καμπάνιας στα 210 εκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση με τον Biden, κορυφαίοι αξιωματούχοι της NASA έδωσαν αμέσως τα συγχαρητήριά τους στον Musk και τη SpaceX για την αποστολή Inspiration4. Οι ανταγωνιστές, επίσης, αναγνώρισαν την επιτυχία της SpaceX, αφού μεγάλες εταιρείες, όπως οι Boeing, Lockheed Martin και Blue Origin επαίνεσαν την εταιρεία μέσω social media.

Δείτε επίσης: Blue Origin vs NASA: Στα δικαστήρια η διαμάχη για αποστολή στη Σελήνη

Στην πραγματικότητα, η αποστολή Inspiration4 της SpaceX ήταν όντως σημαντική, καθώς σηματοδότησε την πρώτη διαστημική πτήση της SpaceX, με επιβάτες που δεν ήταν επαγγελματίες αστροναύτες.

SpaceX Inspiration 4
Επιτυχία της SpaceX αποστολής

Παρόλο που ο Elon Musk δήλωσε πρόσφατα ότι “θα προτιμούσε να μείνει εκτός πολιτικής“, το ειρωνικό του σχόλιο για τον Joe Biden δείχνει ότι ο CEO της SpaceX δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη δυσαρέσκειά του. Μάλιστα, το συγκριμένο σχόλιο (“ακόμα κοιμάται“) φαίνεται να αποτελεί συνέχεια ενός σχολίου που είχε κάνει ο Donald Trump για τον Biden λίγο καιρό πριν. Τον Ιούνιο, ο Trump είχε πει πριν από τη  σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin: “Καλή τύχη στον Biden για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Putin-μην κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και παρακαλώ δώστε του τους θερμότερους χαιρετισμούς μου“!

Σε γενικές γραμμές, η SpaceX διατηρεί μια καλή σχέση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Για παράδειγμα, κέρδισε συμβόλαιο αξίας 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη αποστολή της NASA στη σελήνη.

Ωστόσο, η εταιρεία βρίσκεται, επίσης, υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από κατηγορίες ότι έκανε διακρίσεις σε βάρος ανθρώπων που αναζητούσαν εργασία.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS