ΑρχικήsecurityMicrosoft: Διαγράψτε αμέσως τα passwords στα Windows 10

Microsoft: Διαγράψτε αμέσως τα passwords στα Windows 10

Η Microsoft εξέδωσε μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για εκατομμύρια χρήστες των Windows 10, προτείνοντας τη διαγραφή των κωδικών πρόσβασής τους. Να μην αλλάξουν απλά τους κωδικούς τους, να τους διαγράψουν!

Microsoft

“Από αυτή τη στιγμή μπορείτε να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασής σας από τον Microsoft λογαριασμό,” επιβεβαίωσε ο Joy Chik της Microsoft, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Microsoft accounts: Μπορείτε να συνδεθείτε χωρίς password

Αντί να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, μόλις τον διαγράψετε από τον λογαριασμό Microsoft, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Microsoft Authenticator. Όταν συνδεθείτε, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στο smartphone σας και θα σας ρωτήσει αν είστε εσείς που θέλετε πρόσβαση, εσείς θα επιβεβαιώσετε το αίτημα και θα “μπείτε”. Είναι πραγματικά τόσο ασφαλές όσο και απλό. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Windows Hello, ένα κλειδί ασφαλείας hardware ή ακόμα και έναν κωδικό επαλήθευσης που αποστέλλεται μέσω email ή στο τηλέφωνό σας. Ο κοινός παρονομαστής είναι η πλήρης έλλειψη κωδικού πρόσβασης στη διαδικασία.

Αυτό πραγματικά σημαίνει το τέλος των κωδικών πρόσβασης για τους χρήστες των Windows 10;

Αυτό είναι σημαντικό, κυρίως επειδή είναι μια απόκλιση από παρόμοιες υποσχέσεις για μια διαδικασία χωρίς κωδικό πρόσβασης, όπου το password παραμένει εκεί ως αποτυχημένο ασφαλές αντίγραφο ασφαλείας και παραμένει ευάλωτο σε επίθεση. Τι είπε η Microsoft για το παραπάνω;

“Εάν ένας χρήστης χάσει την πρόσβαση στην εφαρμογή Microsoft Authenticator για οποιονδήποτε λόγο”, είπε εκπρόσωπος της Microsoft, “μπορεί ακόμα να ανακτήσει τον λογαριασμό του εάν έχει πρόσβαση στις άλλες επιλογές επαλήθευσης, όπως ένα email ή έναν αριθμό τηλεφώνου”.

Δείτε επίσης: Patch Tuesday Σεπτεμβρίου 2021: Η Microsoft διορθώνει κρίσιμα bugs

Ενδεχομένως εδώ να εντοπίσατε κάποιο πρόβλημα εδώ εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή στον ίδιο αριθμό τηλεφώνου με μία από αυτές τις άλλες μεθόδους επαλήθευσης. Όποιος αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας θα μπορούσε δυνητικά να λάβει τα στοιχεία της κύριας και δευτερεύουσας ταυτότητάς σας.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε ότι η διαγραφή του κωδικού πρόσβασης από έναν λογαριασμό Microsoft θα παρέχει έναν «πιο ασφαλή, απλό και γρήγορο τρόπο ελέγχου ταυτότητας» και «θα αφαιρέσει εντελώς τον κωδικό πρόσβασής σας από τη σύνδεση των Windows για πρόσθετη ασφάλεια».

Θα διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows 10;

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην κοινότητα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με τους οποίους έχει συνομιλήσει το Fordes για τη μετακίνηση της Microsoft σε αυτόν τον διακόπτη επιλογών χωρίς κωδικό πρόσβασης συμφωνούν ότι είναι μια θετική κίνηση προς έναν πιο ασφαλή έλεγχο ταυτότητας για τον μέσο χρήστη. Όχι, δεν είναι 100% ασφαλές, αλλά τίποτα δεν είναι. Γιατί είναι θετικό; Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν μοναδικούς, μεγάλους, πολύπλοκους, τυχαίους κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό και δεν χρησιμοποιούν έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Όμως εάν εσείς κάνετε όλα τα παραπάνω, τότε δεν υπάρχει καμία βιασύνη να διαγράψετε τους κωδικούς πρόσβασης σας, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς.

Αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί το επόμενο βήμα που κάνει η εταιρεία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίζουν καλύτερα την κυβερνοασφάλεια τους, λέει ο Moore.

Δείτε επίσης: Οι νέες επιθέσεις Zloader απενεργοποιούν το Microsoft Defender Antivirus

Ένας αναλυτικός οδηγός βήμα προς βήμα για τη διαγραφή του κωδικού πρόσβασης του Microsoft λογαριασμού

Βήμα πρώτο: Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού της Microsoft, κάντε κλικ στην επιλογή «advanced security options» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «turn on» χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Microsoft

Βήμα δεύτερο: Κάντε κλικ στο επόμενο και εγκρίνετε την ειδοποίηση στην εφαρμογή Microsoft Authenticator.

Microsoft

Βήμα τρίτο: Στη συνέχεια, θα ειδοποιηθείτε ότι η κατάργηση του κωδικού πρόσβασής σας ήταν επιτυχής, συμπεριλαμβανομένου ενός email προς το σκοπό αυτό.

Microsoft

Πηγή πληροφοριών: forbes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS