ΑρχικήinetΤο UQ360 της IBM θα βοηθήσει στην μέτρηση της αβεβαιότητας της AI

Το UQ360 της IBM θα βοηθήσει στην μέτρηση της αβεβαιότητας της AI

Στο Digital Developer Conference της σήμερα η IBM κυκλοφόρησε το ανοιχτού κώδικα Uncertainty Quantification 360 (UQ360), ένα νέο κιτ εργαλείων που επικεντρώνεται στην παροχή δυνατότητας στην AI να κατανοήσει και να «επικοινωνήσει» την αβεβαιότητα της. Ακολουθώντας τα βήματα των AI Fairness 360 της IBM και AI Explability 360, ο στόχος του UQ360 είναι να προωθήσει τις πρακτικές της κοινότητας σε ερευνητές, επιστήμονες δεδομένων, προγραμματιστές και άλλους που μπορεί να οδηγήσουν σε καλύτερη κατανόηση και επικοινωνία γύρω από τους περιορισμούς της AI.

Δείτε επίσης: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας

IBM AI

Δείτε επίσης: Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Τί είναι και πόσο έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα;

Είναι ευρέως κατανοητό ότι τα μοντέλα deep learning έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση – ακόμα και όταν κάνουν λάθη. Η επιστημονική αβεβαιότητα περιγράφει τι δεν γνωρίζει ένα μοντέλο επειδή τα δεδομένα εκπαίδευσης δεν ήταν κατάλληλα. Από την άλλη πλευρά, η στατιστική (αλειωτική) αβεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα που προκύπτει από τη φυσική τυχαιότητα των παρατηρήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη αρκετά δείγματα εκπαίδευσης, η επιστημονική αβεβαιότητα θα μειωθεί, αλλά η αλειωτική αβεβαιότητα δεν μπορεί να μειωθεί ακόμη και όταν παρέχονται περισσότερα δεδομένα.

Δείτε επίσης: IBM: Επιχορηγήσεις σε σχολεία των ΗΠΑ για άμυνα έναντι ransomware επιθέσεων

Το UQ360 προσφέρει ένα σύνολο αλγορίθμων και ταξινόμησης για τον ποσοτικό προσδιορισμό της αβεβαιότητας, καθώς και δυνατότητες μέτρησης και βελτίωσης της ποσοτικοποίησης της αβεβαιότητας (UQ). Για κάθε αλγόριθμο UQ που παρέχεται στο πακέτο UQ360 Python, ένας χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα κατάλληλο στυλ επικοινωνίας ακολουθώντας την καθοδήγηση της IBM για την επικοινωνία των εκτιμήσεων UQ, από περιγραφές έως οπτικοποιήσεις. Το UQ360 περιλαμβάνει επίσης μια διαδραστική εμπειρία που παρέχει μια εισαγωγή στην παραγωγή UQ και τρόπους χρήσης του UQ σε μια εφαρμογή πρόβλεψης τιμών κατοικίας. Επιπλέον, το UQ360 περιλαμβάνει έναν αριθμό σεμιναρίων για να σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε το UQ σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της AI (τεχνητής νοημοσύνης).

Πηγή πληροφοριών: venturebeat.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS