ΑρχικήUpdatesIntel: Επεξεργαστές με clock speed 5.0 GHz και 5G M.2 module για...

Intel: Επεξεργαστές με clock speed 5.0 GHz και 5G M.2 module για laptops

Intel επεξεργαστές

Η Intel ανακοίνωσε πολλά νέα προϊόντα κατά τη διάρκεια του keynote event της στο Computex, το μεγαλύτερο τεχνολογικό show στον κόσμο, με έμφαση στους υπολογιστές. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία παρουσίασε δύο νέους Intel Core mobile U-series επεξεργαστές 11ης γενιάς με γραφικά Intel Iris Xe. Οι δύο νέοι επεξεργαστές είναι οι Core i7-1195G7 και Core i5-1155G7. Και τα δύο chipsets θα τροφοδοτούν “thin-and-light” φορητούς υπολογιστές.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender for Endpoint: Μπλοκάρει cryptojacking malware μέσω Intel TDT

Το flagship model είναι το Core i7-1195G7, που είναι το πρώτο που καταφέρνει να επιτύχει clock speed 5.0 GHz. Και οι δύο νέοι επεξεργαστές λειτουργούν στο range 12W έως 28W. Τα δύο chips έρχονται με διαμορφώσεις τεσσάρων πυρήνων / οκτώ thread και διαθέτουν ενσωματωμένα γραφικά Intel Iris Xe.

Ο επεξεργαστής Core i7-1195G7 έχει base clock speed 2.9GHz, αλλά επιτυγχάνει maximum single-core speed 5.0GHz, χάρη στην τεχνολογία Turbo Boost Max 3.0 της Intel. Ο επεξεργαστής Core i5-1155G7, από την άλλη μεριά, έχει base clock speed 2.5GHz και μέγιστη ταχύτητα 4.5GHz.

Δείτε επίσης: Η Intel θα παρέχει συστήματα self-driving για φορτηγά παράδοσης

Intel 5G M.2 module

Πέρα από τους δύο νέους επεξεργαστές, η Intel παρουσίασε, επίσης, το 5G M.2 module για φορητούς υπολογιστές. Το 5G module αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη MediaTek και θα επιτρέψει στους κατασκευαστές υπολογιστών να ενσωματώσουν μια νέα M.2 card στο σχεδιασμό τους. Το module υποστηρίζει 5G NR σε mid-band, sub-6GHz συχνότητες και θα προσφέρει επίσης τεχνολογία eSIM. Παρόλο που η Intel πούλησε την επιχείρηση modem στην Apple για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, η εταιρεία δεν έχει εγκαταλείψει τις προσφορές της στο χώρο του modem.

Δείτε επίσης: Αγωγή εναντίον της Intel για παρακολούθηση χρηστών στο site της

Η Asus, η HP και η Acer ανήκουν ήδη στην ομάδα κατασκευαστών που θα κυκλοφορήσουν φορητούς υπολογιστές με τους νέους Intel Core U και H-series επεξεργαστές. Και οι τρεις κατασκευαστές θα χρησιμοποιούν επίσης νέες 5G Solution 5000 cards στις συσκευές τους.

Το Computex, το ετήσιο τεχνολογικό show που επικεντρώνεται στην βιομηχανία υπολογιστών, γίνεται φέτος ψηφιακά λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Πηγή: The Indian Express

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS