ΑρχικήsecurityΑγωγή εναντίον της Intel για παρακολούθηση χρηστών στο site της

Αγωγή εναντίον της Intel για παρακολούθηση χρηστών στο site της

Πριν ένα μήνα κατατέθηκε μια αγωγή εναντίον της Intel, η οποία κατηγορεί την εταιρεία για παρακολούθηση των χρηστών που επισκέπτονται το επίσημο site Intel.com.

Δείτε επίσης: Intel: Μετά τις καμπάνιες κατά του M1 chip, λέει πως θέλει να φτιάξει Apple silicon chips

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας παρακολουθούσε παράνομα επικοινωνίες, χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Intel αγωγή

Την αγωγή ξεκίνησε η Holly Londers τον Φεβρουάριο, σε ένα δικαστήριο της Florida. Η υπόθεση μεταφέρθηκε στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στο Orlando αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Αγωγή στην Fox News για ισχυρισμούς απάτης στις εκλογές

Το επίμαχο ζήτημα είναι το session replay λογισμικό που χρησιμοποιεί η Intel και πολλές άλλες εταιρείες, στα sites. Αυτό το λογισμικό παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το site. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες παρακολουθούν και καταγράφουν τις πληκτρολογήσεις και τα κλικ που κάνουν οι χρήστες, το περιεχόμενο που βλέπουν και τις πληροφορίες που εισάγουν στη σελίδα.

Σύμφωνα με την αγωγή, αυτή η δραστηριότητα της Intel παραβιάζει τον Νόμο για την Ασφάλεια των Επικοινωνιών της Florida, ο οποίος λέει ότι είναι παράνομη η παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών ενός ατόμου χωρίς πρώτα να έχει ενημερωθεί και να έχει ζητηθεί η συγκατάθεσή του.

Η Londers είπε ότι επισκέφτηκε το site της Intel περίπου 12 φορές τον περασμένο χρόνο. Κατά τη διάρκεια “μίας ή περισσότερων επισκέψεων”, η Intel παρακολούθησε και κατέγραψε τη δραστηριότητά της στο site, χωρίς να την ενημερώσει.

Η κρυφή παρακολούθηση προκάλεσε βλάβη στην ενάγουσα, αφού υπήρξε εισβολή στο απόρρητό της ή / και έκθεση ιδιωτικών πληροφοριών“, αναφέρει η κατάθεση.

Χρήσιμη πληροφορία: Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας από το Facebook;

Λέγεται ότι η Intel έκανε το ίδιο και σε άλλους κατοίκους της Florida, που είχαν επισκεφτεί το site της. Στην πραγματικότητα, η αγωγή καλύπτει όλους τους πολίτες της Florida που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο της Intel και αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

παρακολούθηση χρηστών

Οι ενάγοντες επιδιώκουν τη διακοπή αυτή της πρακτικής της Intel, με ασφαλιστικά μέτρα.

Ένα online review έχει περιγράψει το λογισμικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία, ως σύστημα ανάλυσης που βασίζεται στο cloud και επιτρέπει σε μια εταιρεία να κατανοήσει την εμπειρία ενός χρήστη στο site της. Υποτίθεται ότι στόχος του είναι να βοηθήσει τις εταιρείες να βελτιώσουν το site τους, βλέποντας στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με αυτό.

Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν αντίστοιχες μηνύσεις εναντίον μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, αλλά καμία εταιρεία δεν καταδικάστηκε.

Το 2017 είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον των Casper Sleep και Navistone Inc., αλλά οι ενάγοντες δεν δικαιώθηκαν.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις, κυρίως στη Florida και την California, με εταιρείες όπως η Fandango, η Foot Locker, η Frontier Airlines, η Ray Ban, η Banana Republic και άλλες, να κατηγορούνται για παράνομη παρακολούθηση αλληλεπιδράσεων των χρηστών.

Πηγή: Threatpost

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS