ΑρχικήinetΑγωγή στην Fox News για ισχυρισμούς απάτης στις εκλογές

Αγωγή στην Fox News για ισχυρισμούς απάτης στις εκλογές

Η Dominion Voting Systems Corporation, μια εταιρεία που πουλά ηλεκτρονικό υλικό και λογισμικό ψηφοφορίας στις ΗΠΑ, μήνυσε την Fox News για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Fox News εκλογές

Η αγωγή αναφέρει ότι πολλές φορές, η Fox News δημοσίευσε ψευδείς ισχυρισμούς ότι ο εξοπλισμός της Dominion χρησιμοποιήθηκε για να κατευθυνθούν οι εκλογές του 2020, ότι συνδέθηκε με τον εκλιπόντα Πρόεδρο της Βενεζουέλας Hugo Chavez ή ότι πλήρωσε αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Facebook: Κατηγορείται για παραπληροφόρηση πριν τις εκλογές

«Η Fox πήρε μια μικρή φλόγα και τη μετέτρεψε σε πυρκαγιά», υποστηρίζει η αγωγή 441 σελίδων. «Ως η κυρίαρχη εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης μεταξύ αυτών που δυσαρεστήθηκαν με τα αποτελέσματα των εκλογών, η Fox έδωσε σε αυτές τις μυθοπλασίες μια εξέχουσα θέση που διαφορετικά δεν θα είχε επιτύχει. Με την παγκόσμια πλατφόρμα της Fox, ένα κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων και την αναπόφευκτη και εκτεταμένη αναδημοσίευση και διάδοση των ψευδών ειδήσεων μέσω των κοινωνικών μέσων, αυτά τα ψέματα έβλαψαν βαθιά την κάποτε ακμάζουσα επιχείρηση της Dominion.»

Ένας εκπρόσωπος της Fox δήλωσε ότι «η FOX News Media είναι περήφανη για την εκλογική κάλυψη για το 2020, η οποία αποτελεί την υψηλότερη παράδοση της αμερικανικής δημοσιογραφίας και θα υπερασπιστούμε την εταιρεία μας για αυτήν την αβάσιμη αγωγή στο δικαστήριο».

Δείτε επίσης: Twitter: Οι πολιτικές σχετικά με τις εκλογές κόστισαν χρήστες

Fox News εκλογές

Είναι η πέμπτη αγωγή δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατατέθηκε από μια εκλογική εταιρεία για ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες και η τέταρτη από τον Dominion. Η Dominion μήνυσε επίσης τους Rudy Giuliani και Sidney Powell, δικηγόρους που συνδέονται με τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump, καθώς και τον ιδρυτή του MyPillow και υποστηρικτή του Trump, Mike Lindell για τους ρόλους τους στην ανταλλαγή ψευδών ισχυρισμών σχετικά με την εταιρεία.

Η Smartmatic, που δεν δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ αλλά ήταν το αντικείμενο σχετικών θεωριών συνωμοσίας, μήνυσε επίσης τη Fox για 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο.

Ο Lindell, ο οποίος έχει απαγορευτεί από το Twitter για διάδοση παραπληροφόρησης στις εκλογές, είπε προηγουμένως στο NBC ότι ήταν «χαρούμενος» για την αγωγή, επειδή ένιωσε ότι είχε λογοκριθεί.

Δείτε ακόμα: Twitter: Αναστέλλει το account του Mike Lindell, επειδή υποστηρίζει τον Trump

Παρά τις θεωρίες, καμία εκλογική αρχή στις ΗΠΑ δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για μεγάλη κλίμακα απάτης στις εκλογές του 2020. Ένας επακόλουθος έλεγχος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που κυκλοφόρησε στις 16 Μαρτίου δεν διαπίστωσε «κανένα αποδεικτικό στοιχείο» ότι τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν υποστεί παραποίηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS