ΑρχικήinetΠληροφορίες για τον πρώτο κομήτη που μας επισκέφθηκε από άλλο πλανήτη

Πληροφορίες για τον πρώτο κομήτη που μας επισκέφθηκε από άλλο πλανήτη

Ο πρώτος κομήτης που είναι γνωστό ότι μας επισκέφτηκε από άλλο ηλιακό σύστημα φαίνεται επίσης να είναι πιο «παρθένος» από οποιονδήποτε άλλο που εξέτασαν οι επιστήμονες.

κομήτη

Αυτά είναι τα ευρήματα μιας μεγάλης νέας έρευνας που εξέτασε τον «κομήτη» 2I/Borisov, μόνο το δεύτερο διαστρικό αντικείμενο που έχουν δει οι επιστήμονες.

Το αντικείμενο δεν φαίνεται να έχει περάσει κοντά σε κανένα άλλο αστέρι – που σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει ένα παρθένο κομμάτι του νέφους αερίου και σκόνης που το σχημάτισε.

Δείτε επίσης: Διάστημα: Σωματίδιο-φάντασμα στη Γη και σύννεφο στον Άρη

«Το 2I/Borisov θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει τον πρώτο πραγματικά παρθένο κομήτη που έχει παρατηρηθεί ποτέ», λέει ο Stefano Bagnulo του Armagh Observatory and Planetarium, που ηγήθηκε της νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications.

Οι ερευνητές έχουν ήδη καταφέρει να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες σχετικά με τον επισκέπτη για να καταλάβουν περισσότερα για το μακρινό σύστημα από το οποίο προήλθε, ανέφεραν σε μια άλλη μελέτη στο Nature Astronomy.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα θα ανοίξει το 2027 – θα φιλοξενεί 400 άτομα

Το αντικείμενο έχει ένα «κώμα» ή σκονισμένο φάκελο, που αποτελείται από πολύ μικρούς κόκκους, καθώς και νερό και μονοξείδιο του άνθρακα που άλλαξαν καθώς «πέταξαν» από τον ήλιο. Αυτό υποδηλώνει ότι ο κομήτης αποτελείται από κομμάτια που λαμβάνονται από διαφορετικά μέρη του δικού του συστήματος, υποδεικνύοντας ότι οποιοδήποτε σύστημα προήλθε αναμίχθηκε, ίσως από γιγάντιους πλανήτες, με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που συνέβη στο δικό μας.

Ο κομήτης εντοπίστηκε για πρώτη φορά από έναν ερασιτέχνη αστρονόμο με το όνομα Gennady Borisov – ο οποίος του έδωσε το όνομά του – το 2019. Μόλις εντοπίστηκε, οι ειδικοί έσπευσαν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν ο πρώτος κομήτης που ήρθε σε μας από έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Αλλά περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι ο ήλιος μας ήταν πιθανώς το πρώτο αστέρι που πλησίασε, αφήνοντάς τον «παρθένο».

Το 2I/Borisov είναι πολύ διαφορετικό από τα αντικείμενα στο δικό μας ηλιακό σύστημα, εκτός από τον περίφημο κομήτη Hale-Bopp. Το Hale-Bopp πιστεύεται ότι πέρασε από τον Ήλιο μας μόνο μία φορά πριν από το περίφημο ταξίδι του πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Η έρευνα για το 2I / Borisov δείχνει ότι είναι παρόμοιο, αλλά ακόμη πιο παρθένο. Φέρνει μαζί του υπογραφές – αμετάβλητες από το ταξίδι του πέρα ​​από άλλα αστέρια – του τόπου που γεννήθηκε.

Δείτε επίσης: Virgin Orbit: Στέλνει εννέα δορυφόρους στο διάστημα

«Το γεγονός ότι οι δύο κομήτες είναι εξαιρετικά παρόμοιοι υποδηλώνει ότι το περιβάλλον από το οποίο προήλθε ο 2I/Borisov δεν είναι τόσο διαφορετικό στη σύνθεση από το περιβάλλον στο πρώιμο ηλιακό σύστημα», δήλωσε ο Alberto Cellino, συν-συγγραφέας της μελέτης, από το Αστροφυσικό Παρατηρητήριο του Τορίνο.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS