ΑρχικήsecurityBitcoin scam app στο Apple App Store έκλεψε τα Bitcoin χρήστη

Bitcoin scam app στο Apple App Store έκλεψε τα Bitcoin χρήστη

Ένα Bitcoin scam app που είχε σχεδιαστεί για να μοιάζει με τη γνήσια εφαρμογή Trezor, έγινε δεκτό από την ομάδα αξιολόγησης του App Store της Apple με αποτέλεσμα ένας χρήστης iPhone να χάσει 17,1 Bitcoin, σύμφωνα με τη The Washington Post.

Δείτε επίσης: Το παλιό σας Game Boy μπορεί να κάνει εξόρυξη Bitcoin!

Bitcoin scam

Τον Φεβρουάριο, ο Phillipe Christodoulou ήθελε να ελέγξει τα Bitcoin του και έψαξε στο “App Store” της Apple για το “Trezor“, την εταιρεία που κατασκευάζει το hardware device όπου είχε αποθηκεύσει τα cryptocurrencies του. Είδε μια εφαρμογή με το λογότυπο της Trezor και πράσινο φόντο, οπότε την κατέβασε και εισήγαγε τα credentials του.

Δείτε επίσης: Νέο πλήγμα για Parler: Η Apple αρνείται την επιστροφή του στο App Store

Δυστυχώς, επρόκειτο για ένα Bitcoin scam app που έμοιαζε με νόμιμη εφαρμογή για να ξεγελάει τους κατόχους Bitcoin. Ο χρήστης έχασε σχεδόν όλα του τα Bitcoin και είναι θυμωμένος με την Apple. “Η Apple δεν πρέπει να ξεφύγει από αυτό“, είπε στη The Washington Post.

Γενικά, η Apple εξετάζει όλες τις εφαρμογές πριν εγκρίνει την εισαγωγή τους στο App Store, έτσι ώστε οι χρήστες του iPhone να μην κατεβάζουν ψεύτικες εφαρμογές. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια scam και copycat apps, όπως το Trezor, που μπορεί να είναι τόσο καλά σχεδιασμένα ώστε να “ξεγλιστρήσουν”.

App store Apple

Η Apple αναφέρει ότι το Bitcoin scam app πέρασε από το “App Store” μέσω “bait-and-switch”. Είχε το όνομα Trezor και χρησιμοποίησε το λογότυπο και τα χρώματα της Trezor, αλλά έλεγε ότι ήταν ένα “cryptography” app που θα κρυπτογραφούσε αρχεία του iPhone‌ και θα αποθήκευε κωδικούς πρόσβασης. Ο προγραμματιστής της ψεύτικης εφαρμογής είπε στην Apple ότι “δεν σχετίζεται με cryptocurrency”. Μετά την υποβολή, η εφαρμογή άλλαξε σε cryptocurrency wallet, κάτι που η Apple δεν μπόρεσε να εντοπίσει.

Η Meghan DiMuzio, διευθύντρια του Coalition of App Fairness, που περιλαμβάνει εταιρείες που έχουν πρόβλημα με την Apple, όπως η Epic Games, δήλωσε ότι η Apple “λέει παραμύθια σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών και τα χρησιμοποιεί ως ασπίδα ενάντια στις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές του App Store‌”. Είπε ότι τα πρότυπα ασφαλείας της Apple “δεν εφαρμόζονται με συνέπεια σε όλες τις εφαρμογές” και “εφαρμόζονται μόνο όταν υπάρχει όφελος για την Apple“.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στην Washington Post ότι η Apple λαμβάνει γρήγορα μέτρα όταν εγκληματίες εξαπατούν τους χρήστες iPhone.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι η εμπιστοσύνη των χρηστών είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το “App Store” και ότι μελέτες έχουν δείξει ότι το “App Store” είναι το πιο ασφαλές κατάστημα εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Η Βρετανία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το Apple App Store!

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει πόσο συχνά εντοπίζονται scam apps στο κατάστημα εφαρμογών της. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι πέρυσι καταργήθηκαν 6.500 εφαρμογές για “κρυφές ή μη τεκμηριωμένες λειτουργίες”.

Επίσης, είπε ότι έχει ανακαλύψει και άλλα cryptocurrency scam apps στο App Store‌, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Όσον αφορά στην Trezor, η εταιρεία δεν προσφέρει εφαρμογή για iOS και ένας εκπρόσωπος είπε ότι ειδοποιεί την Apple και την Google για ψεύτικες εφαρμογές Trezor “εδώ και χρόνια”.

Η Apple είπε ότι αφαίρεσε την ψεύτικη εφαρμογή Trezor και μπλόκαρε τον προγραμματιστή. Στην πραγματικότητα, πέντε άτομα έχουν εξαπατηθεί από το iOS scam app Trezor και συνολικά έχουν κλαπεί Bitcoin αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεδομένα της Sensor Tower δείχνουν ότι η ψεύτικη εφαρμογή Trezor βρισκόταν στο “App Store” από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου και έως τότε είχε πάνω από 1.000 λήψεις. Τα 17,1 Bitcoin που έχασε ο χρήστης αξίζουν σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια σήμερα και ο Christodoulou λέει ότι η Apple δεν του έχει πει τίποτα για το θέμα.

Ένας άλλος χρήστης iPhone που έχασε Ethereum και Bitcoin αξίας 14.000 δολαρίων, είπε ότι ένας εκπρόσωπος της Apple του είπε ότι η εταιρεία δεν ευθύνεται για την απώλεια των χρημάτων από την ψεύτικη εφαρμογή Trezor.

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS