ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΒροχή μετεωριτών Orionid: Πώς θα δείτε τα θραύσματα του κομήτη Halley

Βροχή μετεωριτών Orionid: Πώς θα δείτε τα θραύσματα του κομήτη Halley

Αυτήν την εβδομάδα μπορείτε να δείτε στον νυχτερινό ουρανό, την ετήσια βροχή μετεωριτών Orionid. Τα Orionids αναμένεται να κορυφωθούν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με την πιθανότητα 20 ή περισσότερων μετεωριτών να εμφανιστούν στην ατμόσφαιρα.

βροχή μετεωριτών Orionid

Δείτε επίσης: Μετεωρίτης προσγειώνεται στο κρεβάτι μιας γυναίκας

Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη επιπλοκή φέτος ωστόσο: η πανσέληνος.

Το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης θα δούμε τον πλήρως φωτισμένο δίσκο του μοναδικού μας φυσικού δορυφόρου, που θα μειώσει την ορατότητα στον ουρανό. Έτσι, για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τη βροχή Orionid, θα απαιτήσει λίγη στρατηγική και προγραμματισμό φέτος.

Περιμένετε να δείτε πότε το φεγγάρι θα δύσει το πρωί της Πέμπτης στην τοποθεσία σας. Εάν συμβεί τουλάχιστον μία ώρα ή περισσότερο πριν από την ανατολή του ηλίου, είστε τυχεροί και θα μπορέσετε να δείτε μερικούς μετεωρίτες κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου διαστήματος. Εάν όχι, μπορείτε να βγείτε σε εξωτερικό χώρο όταν η Σελήνη είναι ήδη στον ουρανό, αλλά όταν είναι χαμηλότερα στον ορίζοντα. Αν μπορείτε, προσπαθήστε επίσης να βάλετε κάτι ανάμεσα στο φεγγάρι και τον εαυτό σας, όπως ένα σπίτι, ένα δέντρο ή έναν λόφο.

Δείτε ακόμα: Μετεωρίτης 4,6 δις ετών θα αποκαλύψει την προέλευση της ζωής στη Γη;

Μόλις βρείτε την κατάλληλη τοποθεσία, καθήστε αναπαυτικά και ετοιμαστείτε να δείτε το θέαμα.

Halley

Η βροχή μετεωριτών Orionid, συμβαίνει κάθε Οκτώβριο, όταν η Γη βρίσκεται ανάμεσα σε σύννεφα κοσμικών συντριμμιών που άφησε πίσω του ο κομήτης Halley, ο οποίος κάνει ένα ταξίδι στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος κάθε 76 χρόνια.

Ακόμα κι αν η πανσέληνος ξεθωριάσει τους περισσότερους από τους μετεωρίτες φέτος, κινούνται με εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα περίπου 147.000 μίλια την ώρα (66 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο), πράγμα που σημαίνει ότι αφήνουν μεγαλύτερα και πιο φωτεινά μονοπάτια που μπορούν να τους κάνουν ευκολότερο να εντοπιστούν. Υπάρχει επίσης πάντα η πιθανότητα να σπάσει ένας διαστημικός βράχος και να δείτε μία ομάδα φλεγόμενων συντριμμιών.

Δείτε επίσης: «Εκπληκτικά σπάνιος» μετεωρίτης: Βρέθηκαν θραύσματα του στο UK

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη. Παρόλο που το πρωί της Πέμπτης θα είναι η στιγμή αιχμής της βροχής μετεωριτών, η Αμερικανική Εταιρεία Μετεωριτών προβλέπει ότι μπορείτε να δείτε μετεωρίτες όταν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες τις πρωινές ώρες κάθε πρωί αυτής της εβδομάδας.

Εάν λοιπόν το επιθυμείτε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά το ξημέρωμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS