ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΜετεωρίτης προσγειώνεται στο κρεβάτι μιας γυναίκας

Μετεωρίτης προσγειώνεται στο κρεβάτι μιας γυναίκας

Μετεωρίτης προσγειώθηκε στο κρεβάτι μιας γυναίκας στη Βρετανική Κολούμπια! Δείτε παραπάτω τι ακριβώς συνέβη!

Δείτε επίσης: “Η πιο σημαντική εμπειρία”, λέει ο William Shatner για το ταξίδι στο διάστημα με τη Blue Origin

Η Ruth Hamilton κοιμόταν στο σπίτι της στη Βρετανική Κολούμπια, όταν ξύπνησε από τον ήχο του γαβγίσματος του σκύλου της και ακολούθησε «έκρηξη». Πήδηξε από το κρεββάτι, άναψε το φως και το μόνο που είδε ήταν μια τρύπα στο ταβάνι. Το ρολόι της έλεγε 11:35 μ.μ.

Στην αρχή, η Hamilton νόμιζε ότι ένα δέντρο είχε πέσει πάνω στο σπίτι της. Αλλά, όχι, όλα τα δέντρα ήταν εκεί. Τηλεφώνησε στο 911 και, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, παρατήρησε ένα μεγάλο γκρι αντικείμενο από κάρβουνο ανάμεσα στα δύο λουλουδάτα μαξιλάρια της.

«Ω, θεέ μου», θυμάται να είπε στο άτομο που μιλούσε στο τηλέφωνο, «υπάρχει ένας βράχος στο κρεβάτι μου».

Ήταν ένας μετεωρίτης, έμαθε αργότερα.

Ο βράχος 2,8 κιλών στο μέγεθος μιας γροθιάς ενός μεγαλόσωμου άντρα είχε προσγειωθεί κοντά στο κεφάλι της Hamilton, αφήνοντας «συντρίμμια γυψοσανίδας σε όλο το πρόσωπο της». Η νύχτα της 3ης Οκτωβρίου την άφησε ταραγμένη, αλλά μαγνήτισε το διαδίκτυο και έδωσε στους επιστήμονες μια ασυνήθιστη ευκαιρία να μελετήσουν έναν διαστημικό βράχο που είχε προσκρούσει στη Γη.

«Φαίνεται απλώς σουρεαλιστικό», είπε η Hamilton σε συνέντευξή του την Τετάρτη. «Τότε μαπίνω και κοιτάζω στο δωμάτιο και, ναι, υπάρχει ακόμα μια τρύπα στο ταβάνι μου. Ναι, αυτό συνέβη».

Μετεωροειδή εκτοξεύονται προς τη Γη κάθε ώρα κάθε μέρα. Όταν είναι αρκετά μεγάλα, επιβιώνουν από το ταξίδι στην ατμόσφαιρα της Γης και προσγειώνονται, γίνονται μετεωρίτες. Ο κόσμος τα μαζεύει. Άλλοι καταλήγουν σε μουσεία. Ορισμένα πωλούνται στο eBay. Τον Φεβρουάριο, η Christie’s πραγματοποίησε μια δημοπρασία σπάνιων μετεωριτών που συντρίβει το ρεκόρ, με περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: O William Shatner από το Star Trek πάει στο διάστημα με τη Blue Origin

Μετεωρίτης

Τη νύχτα που ο μετεωρίτης έπεσε στο κρεββάτι της Hamilton στο Golden, μια πόλη 3.700 κατοίκων περίπου 440 μίλια ανατολικά του Βανκούβερ, άλλοι Καναδοί είχαν ακούσει δύο δυνατές εκρήξεις και είδαν μια βολίδα να ρέει στον ουρανό. Ορισμένοι κατέγραψαν το φαινόμενο σε βίντεο, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Calgary.

Αφού η Hamilton κάλεσε το 911, ένας αξιωματικός που μπήκε στο σπίτι της έκανε μια εικασία σχετικά με το τι ήταν όλο αυτό λέγοντας: «Νομίζω ότι έχεις έναν μετεωρίτη στο κρεβάτι σου».

Η Hamilton δεν κοιμήθηκε το υπόλοιπο της νύχτας, είπε, και κάθισε σε μια καρέκλα, πίνοντας τσάι καθώς ο μετεωρίτης καθόταν στο κρεβάτι της. Η Hamilton είπε στα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι κρατούσε τα νέα για τον εαυτό της στην αρχή, αλλά αργότερα ανέφερε το επεισόδιο σε ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο, όπου ο Peter Brown, καθηγητής εκεί, επιβεβαίωσε ότι ο βράχος ήταν μετεωρίτης «από αστεροειδή».

Δείτε επίσης: Η SpaceX άρχισε να στέλνει πολίτες στο διάστημα!

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μετεωρίτης προσγειώνεται σε σπίτια ή αυλές ανθρώπων. Οι πιθανότητες να πέσει ένας μετεωρίτης στο σπίτι κάποιου και να προσγειωθεί σε ένα κρεβάτι σε κάθε δεδομένο έτος είναι περίπου 1 στα 100 δισεκατομμύρια, είπε ο Brown.

Πηγή πληροφοριών: chicagotribune.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS