ΑρχικήinetΠρόστιμο στο Facebook σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς του Giphy

Πρόστιμο στο Facebook σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς του Giphy

Το Facebook είναι αντιμέτωπο με ένα νέο πρόστιμο σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς του Giphy.

Facebook πρόστιμο Giphy
Πρόστιμο στο Facebook σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς του Giphy

Τον Μάιο του 2020, το Facebook απέκτησε το δημοφιλές GIF repository Giphy. Από τότε, η βρετανική επιτροπή Ανταγωνισμού (CMA) ξεκίνησε μια έρευνα για να διαπιστώσει εάν η συγχώνευση αυτή με το Giphy θα μείωνε τον ανταγωνισμό. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, ανέφερε ότι το Facebook δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συγχώνευση (ενσωμάτωση προϊόντων, συγχώνευση ομάδων και ούτω καθεξής) χωρίς προηγούμενη έγκριση από την CMA.

Δείτε επίσης: Facebook: Θα κάνει 10.000 προσλήψεις στην ΕΕ για το metaverse

Τώρα, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βρετανική επιτροπή επέβαλε πρόστιμο στο Facebook 50,5 εκατομμύρια £ (70 εκατομμύρια δολάρια) για παράβαση των παραπάνω εντολών. “Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι μια εταιρεία παραβίασε μια εντολή, αρνούμενη συνειδητά να αναφέρει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες“, ανέφερε η CMA σε δελτίο τύπου.

Η CMA είπε ότι η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης περιόρισε σημαντικά τις πληροφορίες και τις ενημερώσεις που απαιτούνται από τη βρετανική αρχή, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις. Ουσιαστικά, το Facebook έλαβε πρόστιμο λόγω της αδυναμίας συμμόρφωσης και συνεργασίας με την CMA.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Πρόστιμο στην Apple επειδή το iPhone 13 έρχεται χωρίς φορτιστή;

Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος του Facebook έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Διαφωνούμε απόλυτα με την άδικη απόφαση της CMA να τιμωρήσει το Facebook. Θα κοιτάξουμε ξανά την απόφαση της CMA και θα εξετάσουμε τις επιλογές μας“.

Δείτε επίσης: Αγωγή εναντίον της Canon επειδή απενεργοποιεί τη σάρωση όταν τελειώνει το μελάνι του εκτυπωτή

Η CMA είπε ότι επέβαλε, επίσης, πρόστιμο 500.000 λιρών (700.000 δολαρίων) στο Facebook για την αλλαγή Chief Compliance Officers, χωρίς να ζητήσει συγκατάθεση. Το Facebook είδε καθαρά έσοδα 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, οπότε αυτά τα πρόστιμα δεν το επιβαρύνουν ιδιαίτερα. Ωστόσο, τα προβλήματα του Facebook με την CMA δεν έχουν ακόμη τελειώσει, καθώς η αρχή δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για την ίδια την εξαγορά του GIPHY.

Σήμερα, έγινε επίσης γνωστό ότι το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το όνομά του σύντομα, στην προσπάθειά του να φαίνεται περισσότερο η εστίασή του στο metaverse.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS