ΑρχικήinetFacebook: Θα κάνει 10.000 προσλήψεις στην ΕΕ για το metaverse

Facebook: Θα κάνει 10.000 προσλήψεις στην ΕΕ για το metaverse

Η Facebook Inc σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε τη Δευτέρα η γιγαντιαία εταιρεία social media, για να βοηθήσει στην κατασκευή του λεγόμενου metaverse – ενός νεογέννητου διαδικτυακού κόσμου όπου οι άνθρωποι υπάρχουν και επικοινωνούν σε κοινόχρηστους εικονικούς χώρους.

Facebook metaverse

Δείτε επίσης: Facebook: Φωτογραφίες του πρωτότυπου VR hardware του

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που κάνει η εταιρεία για την συγκεκριμένη ιδέα, κάτι που ο κορυφαίος προϊστάμενος Mark Zuckerberg υποστήριξε τους τελευταίους μήνες.

Τον Σεπτέμβριο, το Facebook διέθεσε 50 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του metaverse, όπου εταιρείες όπως η Roblox Corp και ο κατασκευαστής Epic Games της Fortnite έχουν θέσει μια πρώιμη βάση.

Δείτε επίσης: Η Sophie Zhang θα καταθέσει εναντίον του Facebook στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Η εταιρεία νωρίτερα πραγματοποιήσε μια δοκιμή μιας νέας εφαρμογής απομακρυσμένης εργασίας εικονικής πραγματικότητας, όπου οι χρήστες των ακουστικών Oculus Quest 2 της εταιρείας μπορούν να πραγματοποιούν meetings ως εκδόσεις avatar του εαυτού τους.

Επίσης, το Facebook δήλωσε τον Ιούλιο ότι δημιουργεί μια ομάδα προϊόντων που θα εργάζεται στο metaverse, το οποίο θα αποτελεί μέρος των Facebook Reality Labs, της ομάδας επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας.

Δείτε επίσης: Το Facebook ερευνά συστήματα AI που βλέπουν, ακούν και θυμούνται ό, τι κάνετε

“Αυτή η επένδυση (σε νέες θέσεις εργασίας) αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών ταλέντων τεχνολογίας”, ανέφερε η εταιρεία.

“Η Ευρώπη είναι εξαιρετικά σημαντική για το Facebook”.

Πηγή πληροφοριών: globalnews.ca

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS