ΑρχικήinetΗ Google ασκεί έφεση κατά του προστίμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Google ασκεί έφεση κατά του προστίμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τη Δευτέρα, η Google ξεκίνησε έφεση για το πρόστιμο ύψους 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ, που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή φέρεται να υποχρέωσε τους κατασκευαστές συσκευών Android και τους χειριστές δικτύων να προεγκαταστήσουν την Αναζήτηση Google και το Chrome, με σκοπό να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της στη γενική αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Google έφεση

Δείτε επίσης: Google: Έρχεται σημαντική αλλαγή απορρήτου σε δισ. συσκευές Android

Τρία χρόνια μετά, το πρόστιμο των 4,34 δισ. Ευρώ εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά το πρόστιμο, η Επίτροπος Margrethe Vestager διαπίστωσε ότι η Google επέβαλε τρεις τύπους περιορισμών στους κατασκευαστές συσκευών Android και στους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων, για να διασφαλίσει ότι οι συσκευές Android κατευθύνουν τους χρήστες στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι η εταιρεία: Απαιτούσε από τους κατασκευαστές να προεγκαταστήσουν την εφαρμογή Google Search και το Chrome ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση του καταστήματος εφαρμογών της, Play Store. Πραγματοποίησε πληρωμές σε ορισμένους μεγάλους κατασκευαστές και φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας με την προϋπόθεση ότι προεγκατέστησαν αποκλειστικά την εφαρμογή Google Search στις συσκευές τους και απέτρεψε τους κατασκευαστές να προεγκαταστήσουν εφαρμογές Google σε συσκευές που λειτουργούσαν με εναλλακτικές εκδόσεις του Android, που δεν είχαν εγκριθεί από την εταιρεία.

Δείτε ακόμα: ACCC: Κατηγορεί την Google για «προβλήματα συστημικού ανταγωνισμού»

Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόστιμο

Η έφεση, η οποία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, θα επιδιώξει την ανατροπή του προστίμου με την αιτιολογία ότι η Επιτροπή έκανε λάθος στην εκτίμησή της για τη θέση της Google στην αγορά smartphone, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι το Android και το Play Store δεν είναι τόσο κυρίαρχα όσο τα παρουσιάζει.

Η Google ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν έχει κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά στις γενικές υπηρεσίες αναζήτησης για να αναγκάσει τις εταιρείες να προεγκαταστήσουν τις εφαρμογές της.

Δείτε επίσης: Bug του Google app σε Android δημιουργεί θέμα στις κλήσεις

Από το 2017, η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμα αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google για φερόμενη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Εκτός από το πρόστιμο των 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Επιτροπή επέβαλε το 2017 πρόστιμο 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ για κατάχρηση της κυριαρχίας της εταιρείας ως μηχανής αναζήτησης, δίνοντας παράνομο πλεονέκτημα στην ίδια υπηρεσία σύγκρισης αγορών της Google. Στη συνέχεια της επέβαλε πρόστιμο σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για δήθεν επιβολή ορισμένων περιοριστικών ρητρών σε συμβάσεις με ιστότοπους τρίτων, που εμπόδιζαν τους αντιπάλους της Google να τοποθετούν διαφημίσεις αναζήτησης σε αυτούς τους ιστότοπους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS