ΑρχικήinetΤο πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα θα ανοίξει το 2027 - θα φιλοξενεί...

Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα θα ανοίξει το 2027 – θα φιλοξενεί 400 άτομα

Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα θα ανοίξει τις πόρτες του στους επισκέπτες το 2027.

Ο διαστημικός σταθμός Voyager Class θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 άτομα και θα διαθέτει μπαρ, κινηματογράφους, εστιατόρια και ακόμη και γυμναστήριο.

ξενοδοχείο διάστημα

Η Orbital Assembly Corporation (OAC), η αμερικανική εταιρεία πίσω από το έργο, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή το 2025. Ο σταθμός θα είναι ένας μεγάλος μεταλλικός δακτύλιος ενσωματωμένος σε τροχιά γύρω από τη Γη που θα περιστρέφεται για να δημιουργήσει τεχνητή βαρύτητα.

“Ο σταθμός θα σχεδιαστεί από την αρχή για να φιλοξενήσει τόσο εθνικούς διαστημικούς οργανισμούς που διεξάγουν έρευνες όσο και τουρίστες που θέλουν να ζήσουν τη ζωή σε έναν μεγάλο διαστημικό σταθμό με την άνεση της χαμηλής βαρύτητας και την αίσθηση ενός ωραίου ξενοδοχείου” αναφέρει η ιστοσελίδα της OAC.

Το κόστος κατασκευής δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί από την εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Rancho Cucamonga της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της OAC, το ξενοδοχείο θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά. Η απαλή περιστροφή του θα δημιουργήσει ένα χαμηλό επίπεδο τεχνητής βαρύτητας που μιμείται τις δυνάμεις που αισθάνονται οι αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης.

Τα δωμάτια συνδέονται στο κέντρο του δακτυλίου με σωλήνες που μοιάζουν με τις ακτίνες ενός τροχού. Η Voyager Class θα είναι σαν κρουαζιερόπλοιο, με θεματικά εστιατόρια, σπα, βιβλιοθήκες και ακόμη και χώρους συναυλιών. Ένα μέρος της διαστημικής εγκατάστασης θα καταληφθεί από ανάγκες όπως χώρους για το πλήρωμα και εγκαταστάσεις για αέρα, νερό και ενέργεια. Ενώ πολλές από τις 24 ενότητες του σταθμού θα είναι διαθέσιμες στο κοινό, άλλες θα εκμισθωθούν ή θα πωληθούν σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνήσεις.

Η OAC αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το έργο κατά τη διάρκεια της εικονικής εκδήλωσης “First Assembly” που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου.

Η OAC δεν είναι η πρώτη εταιρεία που θέλει να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο στο διάστημα. Πέρυσι, η NASA ανακοίνωσε ότι η αμερικανική startup Axiom Space σχεδιάζει μια κάψουλα στο διάστημα η οποία θα πραγματοποιεί πτήσεις διαστημικού τουρισμού.

Ο σταθμός Axiom 2 θα βρίσκεται σε τροχιά περίπου 250 μίλια πάνω από τη γη, και ενώ αναμένει να καλωσορίσει κυρίως επιστήμονες και ερευνητές, θα το επισκεφθούν και “διαστημικοί τουρίστες”. Ώστοσο κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε εύκολο αλλά ούτε και φτηνό. Για να μείνουν στο ξενοδοχείο, οι επισκέπτες θα πρέπει να προπονηθούν για 15 εβδομάδες και μετά να διαβιώσουν για δέκα ημέρες σε διαστημικές συνθήκες στο έδαφος. Είπε ότι οι ομάδες σκοπεύουν να δοκιμάσουν την ιδέα με έναν πολύ μικρότερο πρωτότυπο σταθμό πριν ξεκινήσουν την κατασκευή σε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας. Η δοκιμαστική εγκατάσταση θα είναι παρόμοιου μεγέθους με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή πληροφοριών: thesun.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS