ΑρχικήinetSpaceX: Δέχεται το Dogecoin ως πληρωμή για την αποστολή στη σελήνη

SpaceX: Δέχεται το Dogecoin ως πληρωμή για την αποστολή στη σελήνη

Η διαστημική εταιρεία του Elon Musk σκοπεύει να ξεκινήσει την αποστολή DOGE-1 στη Σελήνη το επόμενο έτος και ολόκληρο το ταξίδι θα χρηματοδοτηθεί με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος Dogecoin.

Δείτε επίσης: SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Dogecoin αποστολή

Το Dogecoin αποτελεί έναν κλώνο του Bitcoin, το οποίο έχει σαν σήμα του το “doge” με τα χαριτωμένα σκυλιά ράτσας shiba inu. Όταν δημιουργήθηκε αρχικά, χρηματοδότησε έναν αθλητή της NASCAR. Και τώρα, λιγότερο από μια δεκαετία αργότερα ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει μία ολόκληρη αποστολή πυραύλου στο φεγγάρι.

Η αποστολή θα χρηματοδοτηθεί από τη Geometric Energy, η οποία ανακοίνωσε την αποστολή την Κυριακή αλλά δεν αποκάλυψε το προβλεπόμενο κόστος.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κυκλοφορήσουμε το DOGE-1 στο φεγγάρι”, δήλωσε σχετικά με το Dogecoin ο αντιπρόεδρος εμπορικών πωλήσεων της SpaceX, Tom Ochinero, σε ένα σχόλιο που κυκλοφόρησε η Geometric Energy. “Αυτή η αποστολή θα φέρει την εφαρμογή του κρυπτονομίσματος πέρα ​​από την τροχιά της Γης και θα θέσει τα θεμέλια για το διαπλανητικό εμπόριο.”

Δείτε ακόμα: ARK Investment: Η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να είναι καλή για τον πλανήτη

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή. Ένας πύραυλος Falcon 9 θα εκτοξεύσει ένα κύβος βάρους 88 κιλών, κάποια στιγμή στις αρχές του επόμενου έτους.

Dogecoin αποστολή

Το ωφέλιμο φορτίο θα αποκτήσει σεληνιακή-χωρική νοημοσύνη από αισθητήρες και κάμερες επί του σκάφους, με ενσωματωμένα συστήματα επικοινωνίας και υπολογισμού“, αναφέρει η δήλωση.

Αυτή η δήλωση δεν αναφέρει ξεκάθαρα τι ακριβώς είναι αυτή η αποστολή, αν και ακούγεται σαν να γίνεται κάποιο είδος έρευνας στην επιφάνεια της σελήνης. Η Geometric Energy δεν έχε κάνει περεταίρω σχόλια πάνω στο θέμα.

Δείτε επίσης: Έρευνα της SEC στον Elon Musk για τα tweets σχετικά με το Dogecoin

Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Musk σε ένα tweet του “Η SpaceX πρόκειται να στείλει κυριολεκτικά ένα Dogecoin στο φεγγάρι.”

Τα τελευταία χρόνια και με αυξανόμενη συχνότητα το 2021, ο Musk έχει κάνει tweet σχετικά με το Dogecoin και έχει γίνει από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του. Η υποστήριξη αυτή, βοήθησε στην αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος. Αρχικά, διαπραγματευόταν περίπου στο ένα σεντ τον Ιανουάριο, αλλά έφτασε πάνω από 70 σεντς την περασμένη εβδομάδα, πριν από την εμφάνιση του Musk στο Saturday Night Live. Κατά την τελευταία ώρα της εκπομπής, η τιμή του κρυπτονομίσματος μειώθηκε από περίπου 66 σεντς σε λίγο κάτω από τα 50 σεντς, ενώ αργότερα έκανε μια ήπια ανάκαμψη πίσω στα 55 σεντς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS