ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαARK Investment: Η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να είναι καλή για τον πλανήτη

ARK Investment: Η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να είναι καλή για τον πλανήτη

Η εξόρυξη Bitcoin έχει συχνά κατηγορηθεί ως ενεργειακή βόμβα, αλλά σύμφωνα με την Cathie Wood, CEO της ARK Investment, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ωφελήσει τον πλανήτη.

Δείτε επίσης: Bitcoin: σημείωσε την υψηλότερη τιμή του μέχρι τώρα στα $ 62.000

εξόρυξη Bitcoin

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μπορεί να στρέψει τις επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια και να διαθέσει περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στο δίκτυο, σύμφωνα με μια δημοσίευση του διευθυντή έρευνας της ARK, Brett Winton και τους συν-συγγραφείς Yassine Elmandjra και Sam Korus.

«Ένας κόσμος με bitcoin είναι ένας κόσμος που σε ισορροπία, παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές χωρίς άνθρακα», έγραψαν.

Η ARK, η οποία διαθέτει επενδύσεις τόσο στην Coinbase Global Inc. όσο και στο Bitcoin, έχει ένα σαφές κίνητρο κέρδους στην προώθηση των πράσινων δυνατοτήτων των κρυπτονομισμάτων και η άποψή της δεν είναι ευρέως αποδεκτή από άλλους ερευνητές. Η Citigroup Inc., δήλωσε πρόσφατα ότι η κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin έχει αυξηθεί 66 φορές από το 2015 και η BCA Research Inc. δήλωσε ότι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες πιθανότατα θα διαβρώσουν την αξία των κρυπτονομισμάτων με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε ακόμα: Bitcoin πτώση: Δεν σταμάτησε τη φρενίτιδα των κρυπτονομισμάτων

εξόρυξη Bitcoin

Η ARK έχει επενδύσει ενεργά σε μετοχές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, με τις τελευταίες να πραγματοποιούνται μέσω αγοράς μετοχών Coinbase, μετά την καταχώρησή της στο Nasdaq. Και η Wood δήλωσε σε μια συζήτηση σχετικά με τα πάνελ, ότι η αγοραία αξία του Bitcoin θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερη από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ένα ορόσημο που έφτασε μόλις πρόσφατα. Η Square Inc., την οποία η Wood ανέφερε σε μια δημοσίευση της στο Twitter ως συνεργάτη της στην έρευνα, αγόρασε Bitcoin και αναφέρει ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησής της μέσω της χρήσης της εφαρμογής Cash για συναλλαγές Bitcoin.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει από τότε που έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, σχεδόν 65.000 $ πριν από την καταχώριση της Coinbase και διαπραγματεύεται στα 55.100 $ από τις 7:35 π.μ. στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Συσκευές Windows και Linux δέχονται επίθεση από νέο cryptomining worm

Οι κριτικοί ισχυρίζονται «ότι η διαδικασία που απαιτείται για να διασφαλίσει το Bitcoin, ακόμη και αν είναι απαραίτητη, είναι περιβαλλοντικά βλαβερή και καταστρέφει τον πλανήτη», ανέφερε η έρευνα της ARK. «Πιστεύουμε ότι ισχύει το αντίθετο: ένας κόσμος με Bitcoin είναι ένας κόσμος που, σε ισορροπία, παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χωρίς άνθρακα».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS