ΑρχικήinetΗ Samsung θα κατασκευάσει τηλεοράσεις OLED με πάνελ LG;

Η Samsung θα κατασκευάσει τηλεοράσεις OLED με πάνελ LG;

Μια μεγάλη αναταραχή θα μπορούσε να δημιουργηθεί στον κόσμο του AV καθώς η Samsung μπορεί να αρχίσει να παράγει τηλεοράσεις OLED με πάνελ που προέρχονται από την αντίπαλη εταιρεία LG, αναφέρει μια έκθεση από τον broadcaster MTN που εντοπίστηκε από τη Sammobile. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία η οποία αναφέρει ότι η Samsung θα αγοράσει έως 1 εκατομμύριο πάνελ OLED από την LG το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και έως και 4 εκατομμύρια πάνελ το 2022.

Samsung OLED LG

Η Samsung έχει κολλήσει με την τεχνολογία QLED για τις τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας, αν και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών OLED για smartphone. Εν τω μεταξύ, η LG έχει δεσμευτεί στην τεχνολογία OLED για τις πιο ακριβές τηλεοράσεις της. Εάν είναι ακριβείς οι φήμες ότι η Samsung θα μπορούσε να δημιουργήσει τουλάχιστον ορισμένες τηλεοράσεις OLED αυτό θα ήταν μια σημαντική αλλαγή για τον κλάδο.

Δείτε επίσης: Samsung: Special έκδοση Galaxy Buds Pro σε συνεργασία με την Adidas

Η φήμη έχει νόημα δεδομένων των πρόσφατων αλλαγών στην επιχείρηση των επίπεδων πάνελ. Όπως ανέφερε η Yonhap, η LG και η Samsung μετατοπίζουν την εστίαση από τις τηλεοράσεις LCD σε μοντέλα υψηλότερης τεχνολογίας. Η αγορά των LCD καθοδηγείται τώρα από κινεζικές εταιρείες όπως οι BOE, CSOT και HKC, οι οποίες επί του παρόντος καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατασκευή των πάνελ.

Δείτε επίσης: Αγοράστε ένα Samsung Galaxy A21 με μόλις 126 ευρώ

Για το σκοπό αυτό, η LG Display σχεδιάζει να αυξήσει την κερδοφόρα ικανότητα παραγωγής πάνελ OLED “στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να κυριαρχήσει στην αγορά του OLED”, σύμφωνα με το TrendForce. Από τα 25 εκατομμύρια πάνελ που κυκλοφόρησε πέρυσι, τα 8 εκατομμύρια ήταν OLED, οπότε λογικά θα αυξηθεί η παραγωγή προκειμένου να ικανοποιηθούν οι παραγγελίες της Samsung.

Δείτε επίσης: Με το iTest μπορείτε να μετατρέψετε το iPhone σας σε Samsung Galaxy!

Η Samsung, εν τω μεταξύ, επικεντρώνεται στη νέα υβριδική τεχνολογία QD-OLED με τις πρώτες τηλεοράσεις να αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το Q4 2021. Ωστόσο, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ζητήματα παραγωγής, τα οποία ίσως την ανάγκασαν να προμηθευτεί τα πάνελ OLED από την LG.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS