ΑρχικήinetBitcoin: σημείωσε την υψηλότερη τιμή του μέχρι τώρα στα $ 62.000

Bitcoin: σημείωσε την υψηλότερη τιμή του μέχρι τώρα στα $ 62.000

Το Bitcoin έχει φτάσει σε νέα τιμή ρεκόρ, στα 62.000 δολάρια, καθώς οι επενδυτές περίμεναν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της Coinbase στο χρηματιστήριο.

Bitcoin τιμή

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε περισσότερο από 4% τις τελευταίες 24 ώρες και έφτασε τα 62.718 $, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Το Ether, το δεύτερο πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα μετά το bitcoin, σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ, ανεβαίνοντας στα 2.210 $.

Δείτε επίσης: Η Nvidia ξεκλείδωσε κατά λάθος την εξόρυξη RTX 3060 Ethereum

Η Coinbase πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, μέσω μιας απευθείας καταχώρησης που θα μπορούσε να εκτιμήσει την εταιρεία σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδυτές Crypto χαιρετίζουν το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο, ως ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία cryptocurrencies μετά από χρόνια σκεπτικισμού από τη Wall Street και τους ρυθμιστικούς φορείς.

«Αυτό είναι πολύ καλό για τον κλάδο και είναι πολύ σημαντικό για τη βιομηχανία», δήλωσε στο CNBC ο Marcus Swanepoel, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της πλατφόρμας cryptocurrencies με έδρα το Λονδίνο. «Θα αυξήσει την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια στον κλάδο μας.»

«Υπάρχει ακόμα δυσπιστία στον κλάδο και νομίζω ότι αν μία εταιρεία αυτού του μεγέθους γίνει δημόσια, θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι απλά μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που πρέπει να ληφθεί σοβαρά αλλά και μια επιχείρηση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Δείτε ακόμα: Coinbase: Εμπόδισε τους hackers του Twitter να κλέψουν άλλα $ 280,000

Bitcoin τιμή

Η Coinbase, που ιδρύθηκε το 2012, είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρουσίασε αύξηση των εσόδων της φέτος χάρη στην άνοδο της αξίας του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία ανέφερε εκτιμώμενα έσοδα 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021, εννέα φορές αύξηση από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν μεταξύ 730 εκατομμυρίων και 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αξία του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς οι κύριοι επενδυτές μπήκαν στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Η Tesla αγόρασε πρόσφατα Bitcoin ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο bitcoin και τώρα αποδέχεται το ψηφιακό νόμισμα ως μέθοδο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της. Εν τω μεταξύ, οι γίγαντες της Wall Street όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, προσπαθούν να εκθέσουν τους πλούσιους πελάτες του στο bitcoin.

Δείτε επίσης: Tesla: Αγοράζει Bitcoin αξίας $ 1,5 δισεκατομμυρίων-Θα το δέχεται και ως πληρωμή;

Τα Bitcoin bulls βλέπουν τα cryptocurrencies ως αποθήκη αξίας παρόμοια με το χρυσό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαφοροποίηση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Όμως, οι σκεπτικιστές οικονομολόγοι όπως ο Joseph Stiglitz και ο Nouriel Roubini δεν έχουν πεισθεί, χαρακτηρίζοντας το bitcoin ως εξαιρετικά ασταθές και ως μέσο για παράνομες συναλλαγές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS