ΑρχικήgamingΤο Xbox Series X είναι καλύτερο από το PS5 και εδώ είναι...

Το Xbox Series X είναι καλύτερο από το PS5 και εδώ είναι οι αποδείξεις

Η αλήθεια είναι πως το PlayStation 5 αποτελεί μια ολοκληρωμένη κονσόλα, με μερικές φανταστικές δυνατότητες. Ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς το PS5 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Xbox Series X της Microsoft σε αρκετά επίπεδα.

Δείτε επίσης: Τα 7 καλύτερα παιχνίδια της Bethesda στο Xbox Game Pass

Xbox PS5

Αρχικά πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Microsoft δεν βασίζεται αποκλειστικά στο να πουλήσει ένα Xbox Series X. Με το Xbox Game Pass και το Xbox Game Pass Ultimate, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ροή εσόδων που είναι διαθέσιμη σε κονσόλες Xbox, υπολογιστές, τηλέφωνα Android και σύντομα, συσκευές και προγράμματα περιήγησης iOS.

Αντίθετα, η Sony βασίζεται στην πώληση κονσολών PS5, για να μπορέσει να αποκτήσει χρήματα. Δεν μπορεί να δημιουργήσει έσοδα από χρήστες που δεν κατέχουν το υλικό της. Έτσι παραδοσιακά, οι πωλήσεις λογισμικού, τα πρόσθετα, οι συνδρομές και τα αξεσουάρ είναι αυτά που προσφέρουν τις μεγαλύτερες απολαβές στην εταιρεία.

Μόλις η Sony πουλήσει ένα PS5, πρέπει να μετατρέψει αυτήν την απώλεια υλικού σε κέρδος. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα πιο καυτά προϊόντα της Sony, κοστίζουν 70 $ και συνεχίζει να υπογράφει συμφωνίες αποκλειστικότητας με εκδότες τρίτων όπως το Square Enix για παιχνίδια blockbuster όπως το Final Fantasy 16. Προσπαθεί επίσης να κάνει το PlayStation Plus πιο ελκυστικό, συμπεριλαμβάνοντας 20 παιχνίδια δωρεάν για κατόχους PS5 και το PS Now πρόσθεσε επίσης την επιλογή λήψης παιχνιδιών. Παρόλ’ αυτά η λίστα των παιχνιδιών εξακολουθεί να είναι πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη υπηρεσία της Microsoft, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται.

Δείτε επίσης: Τι φέρνει η πρώτη ενημέρωση του PlayStation 5;

Η Microsoft από την πλευρά της, θέλει απλά να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές στο Xbox Game Pass. Αν καταφέρει να πουλήσει υλικό, είναι ένα τεράστιο μπόνους και προφανώς προσοδοφόρο, αλλά δεν εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από την ανάγκη να το κάνει.

Xbox PS5

Η υπηρεσία συνδρομής της Microsoft, σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια με μηνιαία χρέωση 9,99 $ (8,30 ευρώ). Κάθε παιχνίδι που βρίσκεται στο Xbox Game Pass μπορεί επίσης να αγοραστεί με έκπτωση 20%, εάν προτιμάτε να το έχετε για πάντα και το περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης έχει έκπτωση 10%. Οι συνδρομητές έχουν επίσης πρόσβαση σε κάθε τίτλο Xbox Game Studios την πρώτη ημέρα, το οποίο περιλαμβάνει τα Gears 5, Sea of ​​Thieves, Forza Horizon 4 και επερχόμενα παιχνίδια όπως το Halo Infinite, το Everwild και το Forza Motorsport.

Δείτε επίσης: Η κορυφαία λίστα παιχνιδιών του Xbox Game Pass για το 2021

Το Xbox Game Pass Ultimate, το οποίο κοστίζει 14,99 $, προσφέρει ακόμα περισσότερα προνόμια. Με μια συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate, έχετε όλα τα παραπάνω, μαζί με πρόσβαση στο Xbox Game Pass σε υπολογιστή, Xbox Live, Xbox Cloud Gaming (Beta), προνόμια για διάφορους τίτλους και EA Play. Αν είστε κάποιος που του αρέσει πολύ να παίζει παιχνίδια, ειδικά σε πολλές πλατφόρμες, πρόκειται για μια ιδανική προσφορά.

Για να αποκτήσετε μια ισοδύναμη εμπειρία στο PS5, θα πρέπει να πληρώσετε 9,99 $ (8,30 ευρώ) το μήνα για το PS Plus, 9,99 $ για το PS Now και 4,99 $ (4,15 ευρώ) το μήνα για το EA Play, δηλαδή συνολικά 24,97 $ (20,76 ευρώ) το μήνα και δεν έχετε πρόσβαση σε cloud gaming σε συσκευές Android ή την επιλογή λήψης και αναπαραγωγής τίτλων PS4 ή PS5 σε υπολογιστή.

Φαίνεται λοιπόν πως είναι καιρός η Sony, να κάνει περισσότερα για να ικανοποιήσει τους χρήστες που έχουν λάβει την απόφαση να αποκτήσουν ένα PS5 και όχι μόνο να προσπαθήσει να δελεάσει νέους παίκτες με ένα ή δύο παιχνίδια υψηλού προφίλ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS