ΑρχικήinetVerizon: Ανακαλεί 2,5 εκατομμύρια hotspot συσκευές λόγω κινδύνου φωτιάς

Verizon: Ανακαλεί 2,5 εκατομμύρια hotspot συσκευές λόγω κινδύνου φωτιάς

Η Verizon ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 2,5 εκατομμύρια συσκευές hotspot καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί φωτιά. Η εταιρεία ανακάλυψε ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να υπερθερμανθεί και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Verizon hotspot συσκευές

Η ανάκληση επηρεάζει τα Ellipsis Jetpack mobile hotspots που πουλήθηκαν μεταξύ Απριλίου 2017 και Μαρτίου 2021. Τα επηρεαζόμενα μοντέλα περιλαμβάνουν τα: MHS900L, MHS900LS και MHS900LPP. Η Verizon αποκάλυψε χθες την ανάκληση των hotspot συσκευών, μαζί με την ειδοποίηση από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC).

Δείτε επίσης: Verizon: Απενεργοποιήστε το 5G για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία

Ένας εκπρόσωπος της Verizon δήλωσε ότι οι μισές περίπου από τις hotspot συσκευές που έχουν ανακληθεί, χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή από πελάτες.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση ανάκλησης που δημοσιεύτηκε από την CPSC, η Verizon έχει λάβει 15 αναφορές που την ενημέρωναν για την υπερθέρμανση των hotspots. Έξι από αυτές τις αναφορές ανέφεραν ότι υπήρξαν περιστατικά φωτιάς και σε δύο περιπτώσεις υπήρξαν και μικροτραυματισμοί.

Η ανάκληση έρχεται σε μια στιγμή που οι hotspot συσκευές αποτελούν πολύτιμο εργαλείο. Πολλοί άνθρωποι έχουν βασιστεί στα hotspots όλο αυτό το διάστημα που βρίσκονται στο σπίτι λόγω της πανδημίας. Για παράδειγμα, μερικές από τις hotspot συσκευές είχαν δοθεί σε μαθητές (από τα σχολεία τους) για να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης, οι γονείς που έλαβαν hotspot από τα σχολεία των παιδιών τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα σχολεία για να γίνει αντικατάσταση της προβληματικής συσκευής.

Δείτε επίσης: Verizon: Το 5G θα κάνει την ζωή σας πιο γρήγορη!

Άλλοι πελάτες μπορούν να ζητήσουν αντικατάσταση, μεταβαίνοντας στο ellipsisjetpackrecall.expertinquiry.com ή καλώντας στο 855-205-2627.

Η εταιρεία έχει στείλει μια ενημέρωση λογισμικού σε ενεργά hotspots και είπε ότι αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης και πρόκλησης φωτιάς. Η ενημέρωση αποτρέπει τη φόρτιση του hotspot, όσο είναι ενεργοποιημένο.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Προχωρά σε μαζική παραγωγή EV με αμφίδρομη φόρτιση

Η Verizon έδωσε, επίσης, κάποιες συμβουλές για την αποφυγή υπερθέρμανσης. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Απενεργοποίηση συσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται
  • Τοποθέτηση συσκευών σε μια επίπεδη, συμπαγή επιφάνεια, χωρίς να υπάρχει κάτι που να τις καλύπτει
  • Αποφυγή έκθεσης των συσκευών σε ακραίες θερμοκρασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η ασφάλεια των πελατών μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας“, δήλωσε η Verizon. “Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την κατάσταση και εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε την αιτία των προβλημάτων με τον προμηθευτή και για να αντικαταστήσουμε δωρεάν τις συσκευές σε όλους τους πελάτες μας“.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS