ΑρχικήUpdatesΔείτε πώς λειτουργεί η επαναβαθμονόμηση της μπαταρίας στο iOS 14.5

Δείτε πώς λειτουργεί η επαναβαθμονόμηση της μπαταρίας στο iOS 14.5

Η Apple εισήγαγε μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή στην τελευταία επαναβαθμονόμηση της μπαταρίας στο iOS 14.5 beta – iPhone 11. Η νέα λειτουργία παρέχει μια ενημερωμένη, ακριβέστερη ανάγνωση της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας της συσκευής σας και της μέγιστης απόδοσης και μπορεί να διορθώσει την απροσδόκητη εξάντληση της μπαταρίας. Και σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε δωρεάν αντικατάσταση της μπαταρίας.

iOS 14.5

Το 9to5Mac ανακάλυψε για πρώτη φορά τη νέα δυνατότητα επαναβαθμονόμησης iPhone στον κώδικα beta του iOS 14.5 που μας οδήγησε στο έγγραφο υποστήριξης της Apple που μόλις δημοσιεύθηκε.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε το public beta 5 του iOS 14.5! Τι αλλαγές φέρνει;

Συγκεκριμένα, η νέα επαναβαθμονόμηση της iPhone μπαταρίας προορίζεται μόνο για τα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Η λειτουργία διατέθηκε για πρώτη φορά στο developer και στο δημόσιο iOS 14.5 beta 6. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε πριν από τη δημόσια έκδοση του iOS 14.5 αυτήν την άνοιξη, εγκαταστήστε το δημόσιο ή developer beta iOS.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφορεί updates για την iOS 14.5 beta έκδοση για προγραμματιστές

Πως λειτουργεί η επαναβαθμονόμηση μπαταρίας iPhone στο iOS 14.5

  • Μόλις εγκαταστήσετε το iOS 14.5 beta 6 σε iPhone 11, η διαδικασία επαναβαθμονόμησης μπαταρίας ξεκινά αυτόματα
    • Μπορεί να χρειαστούν έως και μερικές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί
    • Μπορεί να διορθώσει «απρόσμενη συμπεριφορά αποστράγγισης μπαταρίας ή, σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, μειωμένη ικανότητα απόδοσης»
  • Για να ελέγξετε την κατάσταση, μεταβείτε στο Settings > Battery > Battery Health
  • Θα δείτε το νέο “Σημαντικό μήνυμα” σχετικά με την επαναβαθμονόμηση
    • “Το σύστημα αναφοράς υγείας της μπαταρίας σας βαθμολογεί εκ νέου τη μέγιστη χωρητικότητα και τη μέγιστη απόδοση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες”
    • Η επαναβαθμονόμηση θα πραγματοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου με κανονικούς κύκλους φόρτισης
  • Η Apple λέει ότι θα γνωρίζετε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία όταν η ειδοποίηση στο επάνω μέρος της ενότητας Battery Health έχει φύγει (θα εμφανιστεί νέα μέγιστη χωρητικότητα και μέγιστη απόδοση)
  • Εάν η επαναβαθμονόμηση εντοπίσει «σημαντικά υποβαθμισμένη» κατάσταση της μπαταρίας, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για service της μπαταρίας

Δωρεάν αντικατάσταση μπαταρίας, εκτεταμένες εγγυήσεις και άλλα

Σε «μικρό αριθμό περιπτώσεων», η Apple λέει ότι η επαναβαθμονόμηση της μπαταρίας του iPhone δεν θα είναι επιτυχής και θα εμφανιστεί ένα νέο μήνυμα “battery service”. Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, το μήνυμα θα λέει, “Ένας εξουσιοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών της Apple μπορεί να αντικαταστήσει την μπαταρία δωρεάν για να αποκαταστήσει την πλήρη απόδοση και χωρητικότητα.” Η Apple σημειώνει ότι “αυτό δεν υποδεικνύει ζήτημα ασφάλειας και η συσκευή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά.”

Δείτε επίσης: iOS 14.5 beta για Siri: Μπορείτε να προεπιλέξετε το Spotify για να ακούσετε μουσική

Η Apple συνιστά επίσης να περιμένετε να κλείσετε ραντεβού σε κατάστημα ή άλλο εξουσιοδοτημένο πάροχο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναβαθμονόμησης.

Τέλος, οι εγγυήσεις μπορούν να επεκταθούν για να καλύψουν τη δυνητικά διαδικασία επαναβαθμονόμησης διάρκειας εβδομάδων και θα μπορούσαν να γίνουν επιστροφές χρημάτων για όσους έχουν πληρώσει στο παρελθόν για μια υπηρεσία μπαταρίας εκτός εγγύησης, αφού είδαν το “μήνυμα υποβάθμισης της υγείας της μπαταρίας ή αντιμετώπισαν απροσδόκητη συμπεριφορά της μπαταρίας”. Και στις δύο περιπτώσεις, επικοινωνήστε με το AppleCare.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS