ΑρχικήsecurityUK: Θα έχουν πρόσβαση οι αρχές σε υπηρεσίες μηνυμάτων του Facebook;

UK: Θα έχουν πρόσβαση οι αρχές σε υπηρεσίες μηνυμάτων του Facebook;

Οι Υπουργοί στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK) σκέφτονται να αναγκάσουν το Facebook να εφαρμόσει ένα backdoor, που θα επιτρέπει σε υπηρεσίες ασφαλείας και στην αστυνομία να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων του (Messenger, WhatsApp και Instagram).

Δείτε επίσης: Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ!

Facebook UK
UK: Θα έχουν πρόσβαση οι αρχές σε υπηρεσίες μηνυμάτων του Facebook;

Η Open Rights Group, ένας οργανισμός που ασχολείται με την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε ότι όλα τα μηνύματα των χρηστών θα μπορούσαν να παρακολουθούνται με τη δικαιολογία ότι γίνονται έρευνες για εγκληματίες.

Ο διευθυντής του οργανισμού ζήτησε από τον Boris Johnson να «μείνει πιστός στα φιλελεύθερα του ένστικτα» και «να αντισταθεί στις επικίνδυνες παρορμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και ορισμένων συνάδελφων του που θέλουν να παρακολουθούν τα προσωπικά μας μηνύματα».

Από την άλλη μεριά, το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες του Facebook μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδεραστές και χρησιμοποιεί την ασφάλεια των παιδιών για να ασκήσει πίεση στην αμερικανική εταιρεία, η οποία ενισχύει την ασφάλεια των εφαρμογών της επεκτείνοντας την end-to-end κρυπτογράφηση στην εφαρμογή Messenger.

Δείτε επίσης: Zuckerberg: Η 5χρονη κόρη μου χρησιμοποιεί το Facebook Messenger Kids

Εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε: «Η end-to-end κρυπτογράφηση αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των χρηστών και την κοινωνία. Αποτρέπει οποιαδήποτε πρόσβαση σε περιεχόμενο σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και εμποδίζει τις τεχνολογικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν το παράνομο περιεχόμενο στις δικές τους πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης παιδιών και της τρομοκρατίας».

Δείτε επίσης: Top encrypted apps ανταλλαγής μηνυμάτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Η Priti Patel, η Υπουργός Εσωτερικών, αναμένεται να θέσει το ζήτημα σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνεται από το NSPCC, το φιλανθρωπικό ίδρυμα προστασίας των παιδιών. Την περασμένη εβδομάδα, το NSPCC δήλωσε ότι το 52% των διαδικτυακών σεξουαλικών εγκλημάτων που σχετίζονται με παιδιά στην Αγγλία και την Ουαλία, διαπράχθηκαν μέσω εφαρμογών που ανήκουν στο Facebook.

υπηρεσίες μηνυμάτων
UK: Θα έχουν πρόσβαση οι αρχές σε υπηρεσίες μηνυμάτων του Facebook;

Το επόμενο διάστημα, οι υπουργοί ετοιμάζονται να εισαγάγουν ένα νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το οποίο θα δώσει στην Ofcom την εξουσία να επιβάλει πρόστιμο σε εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τις νέες οδηγίες που θα απαιτούν την κατάργηση παράνομου περιεχομένου (υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τρομοκρατικό υλικό και μέσα που προωθούν την αυτοκτονία).

Ωστόσο, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να περάσει το νομοσχέδιο από το κοινοβούλιο και δεν είναι σαφές κατά πόσο οι κανόνες θα καλύπτουν και τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το Facebook δήλωσε ότι η end-to-end κρυπτογράφηση θεωρείται εδώ και καιρό η κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας που χρησιμοποιείται από πολλές υπηρεσίες για να διατηρεί τους ανθρώπους ασφαλείς, ώστε να μην παραβιάζονται οι προσωπικές τους πληροφορίες.

Πηγή: TheGuardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS