ΑρχικήinetΣυνεργάτης Elon Musk: Το Jurassic Park μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Συνεργάτης Elon Musk: Το Jurassic Park μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Ο Max Hodak, συνιδρυτής της startup Neuralink με έδρα το Bay Area, δήλωσε στο Twitter ότι το Jurassic Park θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα «αν το θέλαμε». Δεν είναι σαφές σε ποιους αναφέρεται ο πληθυντικός και αν υπονοεί τον συνεργάτη του Elon Musk.

Δείτε επίσης: Νέα θεωρία ρίχνει φως στο πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι

Jurassic Park Elon Musk

Ο Hodak ισχυρίστηκε ακόμη ότι θα χρειαστούν μόλις 15 χρόνια για να αναδημιουργηθεί ένα περιβάλλον που έχει εκλείψει εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ώστε να καταφέρουν να δημιουργηθούν «σούπερ εξωτικά νέα είδη», αν και λέει ότι πιθανότατα δεν θα είναι «γενετικά αυθεντικά».

Ο ίδιος ισχυρίζεται, ότι «προσπαθεί σκόπιμα να δημιουργήσει νέα ποικιλομορφία». Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως «απο-εξαφάνιση» και ουσιαστικά επαναφέρει εξαφανισμένα είδη, σε μια προσπάθεια διάδοσης της βιοποικιλότητας.

Δείτε ακόμα: Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DNA των ανταρόλυκων

Οι άνθρωποι που ξέρουν γι’ αυτά τα ζητήματα, δηλαδή οι συντηρητές και οι περιβαλλοντικοί επιστήμονες, έχουν επισημάνει ότι η από-εξαφάνιση δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανακούφιση της συνεχιζόμενης κρίσης της βιοποικιλότητας και υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι, όπως η μείωση της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής καταστροφής που οδηγεί στην εξαφάνιση των ειδών.

Ωστόσο πέρα από το ότι αυτή η ιδέα είναι κάπως ανούσια, είναι σίγουρα και αρκετά απερίσκεπτο να παίζει κάποιος με τη φύση και να επεμβαίνει σε τέτοιο βαθμό στη δημιουργία πλασμάτων.

Jurassic Park Elon Musk

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το «Jurassic Park» ήταν μία ταινία του 90, όπου ένας δισεκατομμυριούχος κατάφερε να επαναφέρει εξαφανισμένα είδη δεινόσαυρων και να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο αναψυχής σε ένα απομονωμένο νησί. Ωστόσο η κατάληξη δεν ήταν αυτή που περίμενε.

Δείτε επίσης: Πίσω από τα μαγικά: Τα Visual Effects του Jurassic World

Πολλοί είναι εκείνοι που ίσως σκεφτούν ότι αυτή η ιδέα είναι συναρπαστική. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε και στην ταινία, υπάρχουν όρια στο πόσο θα έπρεπε να επεμβαίνουμε στη φύση.

«Οι επιστήμονές σας ήταν τόσο απασχολημένοι με το αν θα μπορούσαν ή όχι να το κάνουν, δεν σταμάτησαν όμως για να σκεφτούν αν θα έπρεπε», είπε ο Δρ Ian Malcolm στον John Hammond, τον ιδρυτή του θεματικού πάρκου δεινοσαύρων στη ταινία.

Ίσως αυτή η φράση θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο, το κατά πόσο είναι σωστό να προχωρήσουμε σε ορισμένες ενέργειες, ακόμα κι αν πρακτικά έχουμε τη δυνατότητα να τις κάνουμε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS