ΑρχικήReviewsΤο ηλεκτρικό φορτηγό της Canoo είναι πολύ μικρότερο από το Tesla Cybertruck

Το ηλεκτρικό φορτηγό της Canoo είναι πολύ μικρότερο από το Tesla Cybertruck

Η εταιρεία Canoo είναι γνωστή για τα funky ηλεκτρικά οχήματά της και το νέο της φορτηγό διατηρεί την pod αισθητική της εταιρείας.

Canoo

Το φορτηγό αποκαλύφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα πριν από την επίσημη αποκάλυψη που θα γίνει την Ημέρα Εικονικών Μέσων της Motor Press Guild. Η Canoo θα ανοίξει τις προπαραγγελίες τους επόμενους μήνες και το ηλεκτρικό φορτηγό αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά έως το 2023.

Η startup με έδρα το Λος Άντζελες σχεδιάζει να προσφέρει διαφορετικές πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων ως μέρος ενός επιχειρηματικού μοντέλου που θα βασίζεται σε συνδρομές με μηνιαία χρέωση. Όπως και τα άλλα δύο οχήματα Canoo, το ηλεκτρικό φορτηγό είναι πολύ αρθρωτό.

Δείτε επίσης για το Λος Άντζελες: Το ιπτάμενο ταξί της Joby Aviation θα πετάξει σύντομα στον ουρανό του LA

Ενώ το κρεβάτι του φορτηγού έχει μήκος μόλις 1.83 μέτρα, μπορεί να επεκταθεί, διαθέτει πτυσσόμενα πλευρικά τμήματα και προαιρετικό ράφι οροφής για περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Το κρεβάτι ανοίγει και μετατρέπει το όχημα σε καταφύγιο φιλικό για όσους κάνουν κάμπινγκ. Ένας μπροστινός χώρος και κάποια συρτάρια κοντά στο πίσω τροχό χρησιμεύουν στο να αποθηκεύετε εργαλεία.

Δείτε ακόμη: Tesla: Ένα ακόμα ηλεκτρονικό φορτηγό Semi από την εταιρεία

Έτσι, μολονότι φαίνεται (και είναι) πολύ μικρό σε μήκος -μόλις 4,6 μέτρα – μπορεί να χωρέσει πολλά εργαλεία και εξοπλισμό. Σε σύγκριση το Cybertruck της Tesla ήταν πολύ μεγάλο για κάποιους καθώς το μήκος του είναι μεγαλύτερο από 5,8 μέτρα. Το Ford F-150, το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, ξεπερνά τα 6,4 μέτρα.

Περισσότερα νέα για το Cybertruck: Tesla Cybertruck: θα διαθέτει το ίδιο ατσάλι με διαστημόπλοιο της SpaceX

Το μίνι φορτηγό θα έχει εμβέλεια άνω των 321.8 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση με έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ανάλογα με τις επιλογές διαμόρφωσης.

Τα σχέδια τιμολόγησης και συνδρομής, μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την μπαταρία του, δεν έχουν αποκαλυφθεί. Αλλά το όλο θέμα της Canoo είναι ότι τα οχήματά της είναι κατασκευασμένα σε μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων. Χάρη στην επίπεδη, λεπτή πλατφόρμα της μπαταρίας, που ονομάζεται “skateboard”, το ηλεκτρικό μέρος του οχήματος καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό αφήνει περισσότερο χώρο για να γίνει το κάθε όχημα όσο το δυνατόν πιο προσαρμόσιμο. Μέχρι στιγμής, η Canoo διαθέτει το αρχικό “lifestyle” pod-van και ένα φορτηγό παράδοσης που κοστίζει 33.000 $. Υπάρχει μια λίστα αναμονής στην οποία πρέπει να δηλώσετε ενδιαφέρον για να αποκτήσετε συνδρομητική πρόσβαση στα οχήματα pod.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS