ΑρχικήHow To6 κορυφαίες συμβουλές ασφαλείας του WordPress

6 κορυφαίες συμβουλές ασφαλείας του WordPress

wordpress

Εάν διαθέτετε μία online επιχείρηση, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να πέσει θύμα κάποιου hacker. Με τις ολοένα και αυξανόμενες περιπτώσεις διαρροής δεδομένων, οι χρήστες γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί με τους ιστότοπους που επιλέγουν να επισκεφτούν και σίγουρα ένα ιστορικό hacking στο site σας δε θα είναι και πολύ καλό για να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε το WordPress site σας από τους hackers.

        1. Επιλέξτε προσεκτικά το θέμα σας

Τα θέματα είναι ένα από τα πιο ευάλωτα μέρη των ιστοσελίδων του WordPress, καθώς σύμφωνα με μια αναφορά, αντιπροσωπεύουν το 14,5% των ευπαθειών. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε ένα θέμα υψηλής ποιότητας, που δεν είναι μόνο πιο προσαρμόσιμο αλλά και πιο ασφαλές. Επιπλέον ένα θέμα υψηλής ποιότητας τείνει να έχει καθαρό κώδικα και λαμβάνει ποιοτική υποστήριξη και τακτικές ενημερώσεις. Μπορείτε να προμηθευτείτε τέτοιου είδους θέματα από υπεύθυνους προγραμματιστές.

Ωστόσο τα premium θέματα έχουν συνήθως υψηλή τιμή. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δωρεάν θέματα που κυκλοφορούν, όμως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Επιλέξτε κάποιο που έχει πολλά downloads και κυρίως κάνει συχνές ενημερώσεις. Εάν ένα θέμα δεν ενημερώνεται συχνά τότε υπάρχει κίνδυνος να περιέχει κακόβουλο κώδικα, που μπορεί να επιτρέψει σε hackers να εισβάλουν στο site σας.

        2. Εγκαταστήστε τα πρόσθετα με σύνεση

Υπάρχουν περισσότερα από 50.000 πρόσθετα για το WordPress. Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι περισσότερο από το 50% των τρωτών σημείων εντοπίζονται σε plug-ins του WordPress. Όσο περισσότερα plugins προσθέτετε τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να υπάρξει κάποιο κενό ασφαλείας στον ιστότοπό σας. Επιπλέον μην επιλέγετε πρόσθετα που δεν έχουν ενημερωθεί, καθώς είναι αυτά που συνήθως στοχεύουν οι hackers.

         3. Εγκαταστήστε ένα πρόσθετο ασφαλείας

Ένα πρόσθετο ασφαλείας σαρώνει τακτικά τον ιστότοπό σας για ύποπτες δραστηριότητες και μπορεί να αποτρέψει μια κακόβουλη επίθεση. Υπάρχουν πολλά δωρεάν πρόσθετα ασφαλείας, αλλά αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, προτιμείστε μια έκδοση επι πληρωμή. Τα πρόσθετα ασφαλείας Premium περιλαμβάνουν συχνά σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως firewall protection, που δεν υπάρχουν στις δωρεάν εκδόσεις.

         4. Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Οι αναφορές δείχνουν ότι ένας αδύναμος κωδικός πρόσβασης είναι ο λόγος που το 8% των ιστότοπων του WordPress έχουν χακαριστεί.

Μπορείτε να ενισχύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας προσθέτοντας ειδικούς χαρακτήρες, αριθμούς και ένα συνδυασμό κεφαλαίων και μικρών χαρακτήρων. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη φράση, που όμως δεν είναι εύκολο να μαντέψει κάποιος. Επίσης μην ξεχνάτε να αλλάζετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας. Ακόμα, βεβαιωθείτε ότι το όνομα χρήστη του διαχειριστή είναι κάτι διαφορετικό από το προεπιλεγμένο “admin”, έτσι οι χάκερς πρέπει να μαντέψουν τόσο τον κωδικό πρόσβασης όσο και το όνομα χρήστη, για να αποκτήσουν πρόσβαση στο site σας.

         5. Χρησιμοποιήστε την τελευταία έκδοση του WordPress

Σύμφωνα με μια μελέτη, το 60% των ιστότοπων του WordPress που χακαρίστηκαν, χρησιμοποιούσε μία παλιότερη έκδοση. Ο κίνδυνος επίθεσης από κακόβουλο λογισμικό είναι υψηλότερος όταν χρησιμοποιείτε μία παλιότερη έκδοση του WordPress, καθώς αυτές είναι που στοχεύουν περισσότερο οι hackers.

          6. Χρησιμοποιήστε καλό hosting

Το κακό hosting μπορεί να θέσει το site σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Αν ο host σας δεν παρέχει πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας, μάλλον πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να τον αλλάξετε. Επιπλέον, ένας καλός host δημιουργεί συχνά, αντίγραφα ασφαλείας των ιστοτόπων, τα οποία μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια, αν συμβεί το χειρότερο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS