ΑρχικήinetΤα σκυλιά ρομπότ Spot είναι οι νέοι υπάλληλοι σε διυλιστήρια της Shell

Τα σκυλιά ρομπότ Spot είναι οι νέοι υπάλληλοι σε διυλιστήρια της Shell

Το Shell Scotford Complex στο Fort Saskatchewan, στην Alberta, απέκτησε δύο νέους “υπαλλήλους” που φαίνεται να προέρχονται από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. To διυλιστήριο της Shell Alberta πρόσθεσε πρόσφατα στην ομάδα του δύο σκυλιά ρομπότ της Boston Dynamics, που διατίθενται στο εμπόριο ως “Spot“. Η Shell αγόρασε τα δύο ρομπότ με σκοπό να τους αναθέσει τις πιο επικίνδυνες δουλειές αλλά και τις πολύ απλές, για τις οποίες δεν χρειάζεται να ξοδεύουν χρόνο οι υπάλληλοι.

σκυλιά ρομπότ

Θα αρχίσουν να κάνουν επιθεωρήσεις στα εργοστάσιά μας“, δήλωσε ο Conal MacMillan, στέλεχος της Shell. “Θα μπορούν να κάνουν 3D απεικόνιση ορισμένων μονάδων μας, θα μπορούν να κάνουν κάποια θερμική σάρωση“.

Σύμφωνα με τον MacMillan, τα σκυλιά ρομπότ κοστίζουν περίπου 100.000 $ CAD το καθένα. Ο MacMillan είπε ότι η Shell σκέφτηκε να προσθέσει στην ομάδα τα σκυλιά ρομπότ λόγω της επιτυχίας που είχαν άλλες αντίστοιχες τεχνολογίες στο παρελθόν.

Είχαμε φέρει drones πριν από αρκετά χρόνια και έχουμε πιστοποιήσει drone pilots στο εργοστάσιό μας – χρησιμοποιούμε (επίσης) ρομπότ τροφοδοσίας δεξαμενών“, δήλωσε ο MacMillan.

Η Boston Dynamics, που εδρεύει στις ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει πολλά διαφορετικά στυλ ρομπότ, συμπεριλαμβανομένου του ανθρωποειδούς μοντέλου “Atlas”. Ωστόσο, τα σκυλιά ρομπότ Spot είναι το μοναδικό μοντέλο που τίθεται προς πώληση αυτή τη στιγμή και είναι διαθέσιμο για εμπορική χρήση.

Τα σκυλιά ρομπότ Spot διαθέτουν “δυνατότητα απομακρυσμένης λειτουργίας και αυτόνομη ανίχνευση” που τους επιτρέπουν τη συλλογή δεδομένων και τις επιθεωρήσεις.

Ο MacMillan είπε ότι τα δύο ρομπότ, που έφτασαν στο χώρο της Shell τον Δεκέμβριο, έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών εργαζομένων.

Έχουμε σίγουρα υπαλλήλους που θέλουν να ταΐσουν τον σκύλο – (ή) μάλλον χρησιμοποιούν το controller και παίζουν με τον σκύλο“, είπε. “Συγκεντρώνει πλήθος. Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον και περιέργεια για αυτά τα σκυλιά ρομπότ“.

Shell

Ο MacMillan είπε ότι αρχικά τα ρομπότ θα ξεκινήσουν με τις απλούστερες εργασίες επιθεώρησης και απεικόνισης, αλλά θα μάθουν περισσότερα πράγματα και διαδρομές μέσα στο εργοστάσιο για να ενισχύσουν την ασφάλεια.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα μπορούν να σταλούν τα σκυλιά ρομπότ για να εξετάσουν τις συνθήκες και να μείνουν ασφαλείς οι υπάλληλοι.

Το Shell Scotford Complex βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Edmonton στο Fort Saskatchewan και απασχολεί περίπου 1.300 άτομα.

Η Boston Dynamics λέει ότι μπορεί να δημιουργήσει μια παραλλαγή του Spot για οικιακή χρήση μέσα στον επόμενο χρόνο.

Πηγή: Global News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS