ΑρχικήinetSpaceX: Πρώτη διαστημική πτήση με πλήρωμα ερασιτέχνες αστροναύτες

SpaceX: Πρώτη διαστημική πτήση με πλήρωμα ερασιτέχνες αστροναύτες

Ο επιχειρηματίας Jared Isaacman, χρηματοδοτεί ένα ταξίδι πολλών εκατομμυρίων στο διάστημα με μια κάψουλα SpaceX Crew Dragon, η οποία θα μπορούσε να είναι η πρώτη διαστημική πτήση με πλήρωμα “ερασιτέχνες” αστροναύτες.

Ο Isaacman, 37 ετών, δήλωσε ότι θα διοικήσει την αποστολή του διαστημικού σκάφους η οποία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2021 και θα είναι ένα «πολυήμερο» ταξίδι στην τροχιά της Γης. Ο Isaacman αγόρασε άλλες τρεις θέσεις στην αποστολή και τις δωρίζει σε απλούς πολίτες αφού δήλωσε ότι στην αποστολή δεν θα υπάρχει κάποιος επαγγελματίας αστροναύτης.

SpaceX αστροναύτες

Το πλήρωμα της αποστολής Inspiration4 θα λάβει εκπαίδευση ιδιώτη αστροναύτη (commercial astronaut training) από την SpaceX. Οι δύο από τις τρεις θέσεις θα δοθούν σε κάποιους πρεσβευτές του Νοσοκομείου St. Jude. Η τρίτη θέση θα δοθεί σε ένα νικητή από το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο ταξίδι αν κερδίσει στον διαγωνισμό που διοργανώνει ο Isaacman.

Οι πρεσβευτές του St. Jude έχουν ήδη επιλεγεί, είπε ο Isaacman. Δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους πέρα ​​από το ότι είναι μια γυναίκα και ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που “δεσμεύτηκε να βοηθήσει τα παιδιά να νικήσουν τον καρκίνο”.

Η τελευταία θέση προορίζεται για τον νικητή ενός διαγωνισμού, που περιορίζεται στους πελάτες της πλατφόρμας eCommerce του Isaacman, Shift4Shop. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να λανσάρουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα και να δημιουργήσουν ένα βίντεο που θα δημοσιεύσουν στο Twitter με την «επιχειρηματική τους ιστορία», το οποίο στη συνέχεια θα περάσει από μια «επιτροπή διάσημων κριτών». Βέβαια, ακόμη δεν είναι σαφές πότε θα επιλεγεί ο νικητής.

Ο CEO της SpaceX, Elon Musk, ο οποίος είχε προηγουμένως εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να συμμετάσχει σε μια αποστολή της SpaceX, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή Inspiration4.

Ο Isaacman πρόσθεσε ότι αυτή η αποστολή, που ονομάστηκε Inspiration4, με το “4” να αναφέρεται στον αριθμό των μελών του πληρώματος, “είναι η πραγματοποίηση ενός δια βίου ονείρου και ένα βήμα προς ένα μέλλον στο οποίο ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει τα αστέρια.”

Ο Isaacman είπε ότι ήθελε η αποστολή να σηματοδοτήσει επίσης μια «ιστορική στιγμή για να εμπνεύσει την ανθρωπότητα, βοηθώντας ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση του καρκίνου των παιδιών», και δεσμεύτηκε να δωρίσει επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια στο νοσοκομείο ως μέρος μιας προσπάθειας να συγκεντρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα του οργανισμού.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο καιρό θα διαρκέσει το ταξίδι ή πού βρίσκεται σε τροχιά. Ο Musk είπε στον Isaacman τη Δευτέρα, “όπου θέλετε να πάτε, θα σας πάμε.”

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS