ΑρχικήUpdatesΤο WhatsApp προσθέτει άλλο ένα επίπεδο ασφάλειας στο web app

Το WhatsApp προσθέτει άλλο ένα επίπεδο ασφάλειας στο web app

Το WhatsApp προσθέτει σήμερα άλλο ένα επίπεδο ασφάλειας στο web app του, βοηθώντας να σταματήσει η πρόσβαση άλλων στο λογαριασμό σας όταν δεν κοιτάτε. Σε μια ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το WhatsApp θα αρχίσει να απαιτεί βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας – όπως δακτυλικό αποτύπωμα ή face ID – προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία στον υπολογιστή σας.

WhatsApp

Σε αντίθεση με το Facebook Messenger και άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν με απλό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, οι λογαριασμοί WhatsApp είναι συνδεδεμένοι με έναν αριθμό τηλεφώνου, επομένως η χρήση της εφαρμογής σε desktop απαιτεί σύνδεση με την κινητή συσκευή σας.

Αυτό γίνεται με τη σάρωση ενός κωδικού QR στο desktop app χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας. Αλλά αυτό δεν θα σταματήσει κάποιον που έχει φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο σας από το να μπορεί να συνδέσει το τηλέφωνο σας στο desktop και να έχει πρόσβαση σε όλα τα μηνύματά σας, χωρίς να το γνωρίζετε.

Η ενημέρωση αποτρέπει το να συμβεί αυτό το σενάριο, ακριβώς όπως τα app stores και οι τραπεζικές εφαρμογές απαιτούν βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας πριν από την πραγματοποίηση μιας αγοράς. Το WhatsApp χρησιμοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας συστήματος της συσκευής σας για αυτό – δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε νέο δακτυλικό αποτύπωμα – αλλά δεν είναι σαφές τι θα συμβεί εάν δεν χρησιμοποιείτε βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Λογικά, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν άλλο κωδικό ασφαλείας.

WhatsApp

Προς το παρόν, μπορείτε να ελέγξετε ποιες desktop συσκευές είναι συνδεδεμένες στο τηλέφωνό σας μεταβαίνοντας στο mobile app, πατώντας το κουμπί του μενού και επιλέγοντας το “WhatsAppWeb”.

Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει σε συσκευές Android και iOS «τις επόμενες εβδομάδες». Είναι μια μικρή αλλά ευπρόσδεκτη ενημέρωση. Βέβαια, η εφαρμογή εξακολουθεί να έχει κάποια άλλα προβλήματα ασφαλείας που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Πηγή πληροφοριών: thenextweb.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS