ΑρχικήsecurityΕπίθεση και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Acer!

Επίθεση και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Acer!

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Acer πρόσφατα δέχτηκε επίθεση και η παράβαση εξέθεσε τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των χρηστών που έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα τους τελευταίους 12 μήνες.

Acer

Η Acer έχει αποστείλει επιστολή ενημερώνοντας όλους τους χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος της στις ΗΠΑ προειδοποιώντας ότι τα προσωπικά τους στοιχεία που βρισκόντουσαν στο κατάστημά τους βρίσκονται στην κατοχή απατεώνων, αυτό συνέβη μεταξύ της περιόδου 12 Μαΐου του 2015 και 28 Απριλίου του 2016.

Η απώλεια των δεδομένων περιλαμβάνει ονόματα πελατών, διευθύνσεις, αριθμούς καρτών, και τριψήφιους κωδικούς επαλήθευσης ασφάλειας (που βρίσκετε στο πίσω μέρος των καρτών). Η Acer δεν είπε πόσοι ήταν οι πελάτες από τους οποίους εκλάπησαν τα στοιχεία.

Η επιστολή αναφέρει:

“Με βάση τα αρχεία μας, έχουμε διαπιστώσει ότι οι πληροφορίες σας μπορεί να έχουν ληφθεί από τρίτους, συμπεριλαμβάνοντας ενδεχομένως και το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό της κάρτας που λήγει σε [….], την ημερομηνία λήξης και τριψήφιους κωδικούς ασφαλείας. Εμείς δεν συλλέγουμε τους αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης σας, έτσι δεν έχουμε εντοπίσει στοιχεία που να δείχνουν ότι οι κωδικοί σας ή τα διαπιστευτήρια εισόδου εκλάπησαν.”
Η Acer παρότρυνε τους πελάτες της, που υποπτεύονται ότι οι αριθμοί των καρτών τους χρησιμοποιούνται για ψεύτικες επιβαρύνσεις να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα ανέφεραν στην επιστολή τους :

“Αν υποψιάζεστε ότι είστε θύμα της κλοπής ταυτότητας ή οποιασδήποτε άλλης απάτης, έχετε το δικαίωμα να πάτε στην αστυνομία. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ή την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να μάθετε ποία είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την κλοπή ταυτότητας.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS