ΑρχικήinetΗ SpaceX εκτοξεύει τον 1ο δορυφόρο Starlink για το 2021

Η SpaceX εκτοξεύει τον 1ο δορυφόρο Starlink για το 2021

Η SpaceX θα εκτοξεύσει 60 δορυφόρους από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy στη Φλόριντα την Τετάρτη. Αυτή θα είναι η πρώτη εκτόξευση του Starlink για τη νέα χρονιά. Εάν θέλετε να την παρακολουθήσετε ζωντανά, μπορείτε να το κάνετε.

Η εκτόξευση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, αλλά οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες μετέφεραν την ημερομηνία της εκτόξευσης 48 ώρες αργότερα. Η SpaceX στοχεύει τώρα να κάνει την εκτόξευση στις 5:02 a.m. PT (8:02 a.m. ET) στις 20 Ιανουαρίου.

SpaceX Starlink
Η SpaceX εκτοξεύει τον 1ο δορυφόρο Starlink για το 2021

Θα είναι η 16η εκτόξευση για το Starlink, τον δορυφόρο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει κάθε άτομο στην γη να έχει πρόσβαση σε ευρυζωνικό διαδίκτυο, καλύπτοντας τον ουρανό με χιλιάδες μικρούς δορυφόρους. Η εκτόξευση στοχεύει επίσης να δημιουργήσει ένα ρεκόρ ανάκτησης πυραύλων. O πύραυλος Falcon 9 που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αποστολή θα είναι ο B1051, ο οποίος στο παρελθόν έχει πετάξει επτά φορές. Στο τέλος, ο πύραυλος Falcon 9 θα προσγειωθεί στο drone ship Just Read The Instructions που σταθμεύει στον Ατλαντικό Ωκεανό περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωση.

Εάν είναι επιτυχής, θα σηματοδοτήσει την ταχύτερη ανάκαμψη ενός Falcon 9. Ο Musk είπε ότι θα ήθελε να αυξήσει τον αριθμό των εκτοξεύσεων το 2021 και η επαναχρησιμοποίηση του B1051 θα μπορούσε να σηματοδοτεί έναν αυξανόμενο ρυθμό εκτόξευσης.

Η SpaceX κάθε φορά που κάνει μια εκτόξευση την δείχνει ζωντάνα στο κοινό. Οι live εκπομπές ξεκινούν περίπου 15 λεπτά πριν από την εκτόξευση, οπότε συντονιστείτε νωρίς.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS