ΑρχικήsecurityΤο Watch Dogs: Legion χακαρίστηκε και ο πηγαίος κώδικας κυκλοφόρησε στο internet

Το Watch Dogs: Legion χακαρίστηκε και ο πηγαίος κώδικας κυκλοφόρησε στο internet

Το Watch Dogs: Legion είναι ένα σετ παιχνιδιών της Ubisoft που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Λονδίνο και έχει να κάνει με το hacking. Κατά ειρωνικό όμως τρόπο, φαίνεται ότι ο πηγαίος κώδικας του Watch Dogs: Legion δυστυχώς διέρρευσε στο διαδίκτυο. Αρχικά, κυκλοφόρησαν μόνο αποσπάσματα των παραβιασμένων δεδομένων, αλλά φαίνεται ότι ολόκληρο το παιχνίδι Watch Dogs: Legion και ο πηγαίος κώδικας κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Watch Dogs: Legion

Τον Οκτώβριο, το ZDNet ανέφερε ότι τόσο η Ubisoft όσο και η Crytek, δέχτηκαν μια επίθεση από μια συμμορία ransomware που ονομάζεται Egregor. Εκείνη την εποχή, δημοσιεύτηκε μόνο ένα μικρό μέρος των δεδομένων δημόσια. Η ομάδα ransomware Egregor είχε πει τα ακόλουθα στον ιστότοπο της:

Αυτός ο προγραμματιστής, δεν χαρακτηρίζεται μόνο ως «Hole of the Month» αλλά παίρνει και βραβείο του Κλόουν του Μήνα. Βρήκαμε source codes σε ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εντοπίστηκαν έγγραφα, δεδομένα υπαλλήλων και προγραμματιστών, προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Παιδιά, αν ο στόχος της τελευταίας αποστολής στο παιχνίδι σας ήταν η παραβίαση της εταιρείας σας, τα καταφέραμε. Θα πάρουμε το βραβείο μας; Το παιχνίδι WATCH DOGS: LEGION “κατέβηκε” πλήρως από τους servers της εταιρείας σας. Υπάρχει η πιθανότητα σύντομα να κάνουμε ένα δώρο σε όλους τους σαν του παιχνιδιού. Θα μεταγλωττίσουμε και θα ανεβάσουμε το παιχνίδι δίνοντας πρόσβαση σε όλους δημόσια. Τα παιχνίδια αυτού του επιπέδου πρέπει να διανέμονται ελεύθερα. Κανείς δεν πρέπει να κερδίζει χρήματα από αυτό.

Τώρα, μόνο μια εβδομάδα μετά το λανσάρισμα του παιχνιδιού, οι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι ότι έχει διαρρεύσει ολόκληρο το σύνολο δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των Watch Dogs: Legion. Μια διαρροή σαν αυτή θα μπορούσε να είναι απίστευτα επιζήμια τόσο για την Ubisoft όσο και για το Watch Dogs: Legion. Αυτό θα μπορούσε να αφήσει το παιχνίδι εκτεθειμένο σε hacking, cheating ή modding, κάτι που σίγουρα δεν θέλει να αντιμετωπίσει η Ubisoft σε αυτό το σημείο. Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στη διακοπή της κρυπτογράφησης του παιχνιδιού εάν οι χάκερ είναι αρκετά επινοητικοί. Σε μια δήλωση στο Rock Paper Shotgun, η Ubisoft απλώς είπε: «Γνωρίζουμε τον ισχυρισμό της ομάδας Egregor και ερευνούμε επί του παρόντος ένα πιθανό συμβάν παραβίασης δεδομένων».

Είναι απίστευτα ειρωνικό το γεγονός ότι το “hacking παιχνίδι” φέρεται να έχει παραβιαστεί και κλαπεί από την Ubisoft. Προηγουμένως, η συμμορία του Egregor είχε ανεβάσει τα αρχεία σε έναν κανονικό ιστότοπο στον οποίο είχε πρόσβαση ο οποιοσδήποτε. Αυτός ο ιστότοπος φαίνεται να είναι εκτός λειτουργίας τώρα και η συμμορία του Egregor δεν είναι πολύ χαρούμενη όπως υποδεικνύεται από το κείμενο με τα κόκκινα γράμματα στο παραπάνω screenshot. Αυτή η οργή πιθανόν ώθησε τους επιτιθέμενους στο να δημοσιεύσουν όλα τα αρχεία στο διαδίκτυο, όπως φαίνεται από το κείμενο που επισημαίνεται με μπλε χρώμα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS