ΑρχικήSecurityΑυστραλία: πώς θα αποφύγετε απάτες σχετικές με τον κορωνοϊό

Αυστραλία: πώς θα αποφύγετε απάτες σχετικές με τον κορωνοϊό

κορωνοϊό

Η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της εργάζεται από το σπίτι. Το Αυστραλιανό Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας, έχει δημοσιεύσει ορισμένες οδηγίες ασφαλείας για την προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Αναφερόμενο στη μέθοδο του email phishing, συμβουλεύει τους χρήστες να μην ανοίγουν συνημμένα και συνδέσμους σε μηνύματα που δεν προέρχονται από έγκυρους αποστολείς και υπενθυμίζει ότι ένας οργανισμός, όπως π.χ μία τράπεζα δε θα ζητούσε ποτέ προσωπικές πληροφορίες μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή email.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι ποτέ δεν πρέπει να επιτρέπεται σε κάποιον απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή.

Συνιστάται επίσης η χρήση υπηρεσιών ελέγχου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και σάρωσης μηνυμάτων, ώστε να ελέγχονται τα μηνύματα για κακόβουλο περιεχόμενο, καθώς επίσης και η χρήση επαλήθευσης πολλαπλών παραγόντων.

Το Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας προτρέπει επίσης τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να φροντίζουν ώστε τα συστήματά τους να είναι πάντοτε ενημερωμένα, να κρατούν συχνά αντίγραφα ασφαλείας, να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να συμβουλεύουν τους υπαλλήλους τους να μην χρησιμοποιούν δημόσια WiFi.

Επιπλέον, καθώς τα εργαλεία τηλεδιασκέψεων χρησιμοποιούνται συχνότερα, το Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας παρείχε επίσης μια λίστα ελέγχου για το τι πρέπει να εξετάσει μια εταιρεία πριν χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο προϊόν, αφού μπορεί να κρύβει κινδύνους και ρίσκα για την ασφάλειά της.

Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι πολλοί κακόβουλοι παράγοντες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν Αυστραλούς οι οποίοι έχουν επηρεαστεί οικονομικά από τον κορωνοϊό.

Όπως ανακαλύφθηκε από μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις Αυστραλιανές αρχές, ένας νέος φορέας απειλής στην χώρα, παρουσιαζόταν ως μία μεγάλη εθνική εφημερίδα και προσέφερε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση. Το περιεχόμενο των πληροφοριών περιείχε ένα κακόβουλο συνημμένο που οδηγούσε σε μία σελίδα ηλεκτρονικού «ψαρέματος».

Οι ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι οι κακόβουλοι παράγοντες θα συνεχίσουν να εξελίσσουν τις τεχνικές τους ώστε να εκμεταλλεύονται καλύτερα τις ευκαιρίες που τους δίνονται από την εξάπλωση της νέας πανδημίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS