ΑρχικήinetΤο Ρωσικό Πειρατικό Κόμμα καλεί σε διαμαρτυρία προκηρύσοντας τον "Μαύρο Αύγουστο"

Το Ρωσικό Πειρατικό Κόμμα καλεί σε διαμαρτυρία προκηρύσοντας τον “Μαύρο Αύγουστο”

Russian Pirate Party threatens copyright owners with Black August

 

Το Πειρατικό Κόμμα  της Ρωσίας καλεί το κοινό να μποϋκοτάρει τον Αύγουστο όλα τα είδη που εμπεριέχουν πνευματικά δικαιώματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νέου αντι-πειρατικού νόμου.

“Ας μποϊκοτάρουμε τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, ας μην αγοράσουμε δίσκους πολυμέσων, ας μην πληρώσουμε ούτε ένα ρούβλι σε αυτούς” είπε ο πρόεδρος του κόμματος, σύμφωνα με εκθέση της RT.

Η διαμαρτυρία έρχεται σε απάντηση του νέου νόμου αντι-πειρατείας που έχει συσταθεί στη Ρωσία, και που σύντομα θα επιτρέπει στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ζητούν το μποκάρισμα των ιστοτόπων που θεωρούν ότι έχουν παράνομο περιεχόμενο.

Οι ιστότοποι θα μπορούν να μπλοκαριστούν εντός 72 ωρών από την έκθεση της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, χωρίς την ανάγκη για μια δικαστική εντολή, με τη δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας, εάν το περιεχόμενο δεν αφαιρεθεί.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου και επικεντρώνεται στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για περιεχόμενα βίντεο, δίνοντας λιγότερη προσοχή σε οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης της λογοτεχνίας, της μουσικής, και του λογισμικού.

Πολλοί έχουν αντίθετη άποψη περί του εν λόγω νόμου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις αρχές να περάσουν το νομοσχέδιο στη Ρώσικη βουλή.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS