ΑρχικήinetΕπιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να συνδέσουν ανθρώπινους εγκεφάλους

Επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να συνδέσουν ανθρώπινους εγκεφάλους

brainΠριν από λίγο καιρό δημοσιεύσαμε για ένα πείραμα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, “συνδέοντας” έναν ανθρώπινο εγκέφαλο με τον εγκέφαλο ενός ποντικιού. Με αυτό τον τρόπο κατέστησαν δυνατό να επηρεάσουν την συμπεριφορά του ποντικιού με τη βοήθεια σημάτων του εγκεφάλου που αποστέλλονταν μέσω του Διαδικτύου.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι κατάφεραν να εκτελέσουν με επιτυχία το ίδιο πείραμα και στον άνθρωπο.

Δημιούργησαν μια διεπαφή εγκεφάλου από ένα άνθρωπο σε έναν άλλο και κατέστησαν δυνατό για έναν ερευνητή να ελέγχει τις κινήσεις του χεριού ενός από τους συναδέλφους του.

Οι δύο επιστήμονες βρίσκονται σε σημαντική απόσταση ο ένας από τον άλλο, αφού κάθονταν σε δύο αντίθετες πλευρές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. [ads2]

Ωστόσο, τα εγκεφαλικά σήματα από τον Rajesh Rao μέσω του Διαδικτύου έκαναν το δάχτυλο του Andrea Stocco να κινηθεί προς το πληκτρολόγιο.

“Ήταν τόσο συναρπαστικό και μυστηριώδης να παρακολουθούμε μια φανταστική ενέργεια από το μυαλό μου να μεταφράζεται σε πραγματική δράση από έναν άλλο εγκέφαλο,” ανεφέρε ο ερευνητής Rajesh Rao προσπαθώντας να περιγράψει την εμπειρία του.

“Ήταν βασικά μια μονόδρομη ροή πληροφοριών από το μυαλό μου , σε ένα άλλο”

Ο Andrea Stoco, από την άλλη πλευρά, ανέφερε ότι με την ακούσια μετακίνηση του δαχτύλου του αισθάνθηκε σχεδόν σαν να έχει ένα νευρικό τικ.

Το πείραμα διεξήχθη στις 12 Αυγούστου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με το πείραμα. Το πείραμα στο βίντεο ξεκινάει με δοκιμές σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και προχωράει με την μεταβίβαση σκέψης από εγκέφαλο σε εγκέφαλο.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS