ΑρχικήUpdatesMicrosoft Defender for Individuals: Έρχεται σε Windows, macOS, iOS, Android

Microsoft Defender for Individuals: Έρχεται σε Windows, macOS, iOS, Android

Η Microsoft κυκλοφορεί μια νέα εφαρμογή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τo Microsoft Defender for Individuals, για Windows, macOS, iOS και Android. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Defender για την προστασία από ιούς εδώ και χρόνια, αλλά αυτή η νέα εφαρμογή σε πολλαπλές πλατφόρμες έχει σχεδιαστεί για ιδιώτες ως ένας απλοποιημένος πίνακας εργαλείων που χρησιμοποιεί το υπάρχον λογισμικό προστασίας από ιούς ή προσφέρει πρόσθετες προστασίες στις συσκευές.

Microsoft Defender for Individuals

Οι νέες απειλές στον κυβερνοχώρο απαιτούν μια σύγχρονη προσέγγιση στην ασφάλεια. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για επιχειρήσεις ή κυβερνητικές οντότητες – τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τις επιθέσεις να αυξάνονται εκθετικά εναντίον ατόμων“, αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτησή της.

Δείτε επίσης: Patch Tuesday Ιουνίου 2022: Η Microsoft διορθώνει 55 ευπάθειες

Η νέα εφαρμογή Microsoft Defender θα είναι διαθέσιμη για Personal και Family subscribers του Microsoft 365.

Καθώς τα ψηφιακά μας αποτυπώματα μεγαλώνουν και με περισσότερες συσκευές και μέλη της οικογένειας στο διαδίκτυο, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και των συσκευών σας γίνεται πιο σημαντική από ποτέ“, λέει η εταιρεία.

Η νέα εφαρμογή ασφαλείας θα προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες ανάλογα με την κάθε πλατφόρμα. Σε iOS και iPadOS, για παράδειγμα, δεν υπάρχει προστασία κατά των ιών, αλλά η εφαρμογή προσφέρει ορισμένες προστασίες ενάντια στο web phishing μαζί με έναν πίνακα εργαλείων που περιλαμβάνει ειδοποιήσεις για άλλες συσκευές.

Δείτε επίσης: Microsoft: Παραβιάστηκαν Exchange servers για την ανάπτυξη BlackCat ransomware

Microsoft Defender iOS Android Windows
Microsoft Defender for Individuals: Έρχεται σε Windows, macOS, iOS, Android

Όσον αφορά στο Android, το Microsoft Defender περιλαμβάνει προστασία antivirus και παρέχει τη δυνατότητα σάρωσης για κακόβουλες εφαρμογές. Η εφαρμογή σαρώνει, επίσης, συνδέσμους για να προσφέρει προστασία έναντι του web phishing. Το Microsoft Defender στα Windows λειτουργεί περισσότερο σαν πίνακας εργαλείων και δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει την ενσωματωμένη εφαρμογή Windows Security. Μέσω αυτού, οι χρήστες θα μπορούν να δουν την υπάρχουσα προστασία antivirus από τους Norton, McAfee ή άλλους προμηθευτές και να διαχειριστούν και να προβάλουν τις προστασίες ασφαλείας σε όλες τις συσκευές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Microsoft Defender for individuals περιλαμβάνει επίσης ειδοποιήσεις ασφαλείας και συμβουλές για πολλές συσκευές, αν και οι συμβουλές είναι διαθέσιμες μόνο σε Windows και macOS.

Η εφαρμογή μπορεί να μην φαίνεται απαραίτητη, αλλά ίσως είναι χρήσιμη για όσους θέλουν να προστατεύσουν μέλη της οικογένειας και πολλές συσκευές σε έναν απλό πίνακα εργαλείων. Η Microsoft υπόσχεται ότι αργότερα θα προστεθούν και άλλες δυνατότητες.

Δείτε επίσης: MaliBot Android malware: Παρακάμπτει το multi-factor authentication

Η επέκταση του security portfolio μας με το Microsoft Defender for individuals είναι η φυσική και συναρπαστική εξέλιξη στο ταξίδι μας ως εταιρεία ασφάλειας“, λέει η Vasu Jakkal, εταιρικός αντιπρόεδρος ασφαλείας της Microsoft. “Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε περισσότερες προστασίες κάτω από έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου, που θα περιλαμβάνει λειτουργίες όπως προστασία από κλοπή ταυτότητας και ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο“.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS