ΑρχικήsecurityHacker φυλακίζεται επειδή έκλεψε προσωπικές φωτογραφίες γυναικών

Hacker φυλακίζεται επειδή έκλεψε προσωπικές φωτογραφίες γυναικών

Ένας hacker από την Καλιφόρνια καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης καθώς είχε παραβιάσει χιλιάδες λογαριασμούς iCloud για να κλέψει προσωπικές φωτογραφίες (γυμνό περιεχόμενο) νεαρών γυναικών.

προσωπικές φωτογραφίες hacker φυλάκισης

Σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Φλόριντα, ο κατηγορούμενος Hao Kuo Chi, ο οποίος αυτοαποκαλείται “icloudripper4you“, έκλεψε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο εισβάλλοντας παράνομα στους λογαριασμούς χρηστών.

Δείτε επίσης: Κρίσιμο ελάττωμα εκθέτει τα smart home hubs Eufy σε επιθέσεις RCE

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο 41χρονος hacker δεν έκλεψε απλά τις φωτογραφίες. Αντ’ αυτού, τις μεταφόρτωσε στον ανενεργό πλέον ιστότοπό του, non-IB, στον οποίο ι χρήστες συνήθιζαν να ανεβάζουν προσωπικές φωτογραφίες στα πλαίσια “revenge porn“. Ο άνδρας αντάλλασσε επίσης τις φωτογραφίες με άλλα άτομα.

Ο 41χρονος hacker από την La Puente της Καλιφόρνια ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο Οκτώβριο για συνωμοσία και απάτη υπολογιστών. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 20 χρόνια φυλάκισης.

Δείτε επίσης: MaliBot Android malware: Παρακάμπτει το multi-factor authentication

Αυτός ο άνδρας ξεκίνησε μια τρομοκρατική εκστρατεία από τον υπολογιστή του, προκαλώντας φόβο και αγωνία σε εκατοντάδες θύματα“, είπε ο David Walker, ειδικός πράκτορας του FBI.

iCloud φωτογραφίες
Hacker φυλακίζεται επειδή έκλεψε προσωπικές φωτογραφίες γυναικών

Οι λογαριασμοί email του Chi είχαν iCloud credentials περίπου 4.700 θυμάτων. Οι έρευνες δείχνουν ο ένοχος είχε στείλει προσωπικές φωτογραφίες σε άλλους χρήστες, περισσότερες από 300 φορές. Μερικοί από αυτούς τους χρήστες που πήραν τις φωτογραφίες, τις έστειλαν σε άλλους ή τις δημοσίευσαν.

Επίσης, φαίνεται πως ο hacker είχε κρατήσει πολλές εικόνες για τον εαυτό του (που ανήκαν σε τουλάχιστον 500 θύματα), αποθηκεύοντας τις στο iCloud και σε φυσικό χώρο αποθήκευσης (3,5 terabyte δεδομένων).

Δείτε επίσης: Zimbra bug: Επιτρέπει την κλοπή email logins χωρίς αλληλεπίδραση με τον χρήστη

Ο Chi είχε παραβιάσει τις προσωπικές φωτογραφίες εκατοντάδων γυναικών σε όλη τη χώρα, κάνοντάς τις να φοβούνται για την ασφάλεια και τη φήμη τους“, δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Roger Handber.Αυτή η ποινή αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα του Εισαγγελέα των ΗΠΑ να φέρνει τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου αντιμέτωπους με τα εγκλήματά τους“.

Πηγή: nypost.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS