ΑρχικήReviewsDefault to Guest: Η νέα λειτουργία του Google Chrome

Default to Guest: Η νέα λειτουργία του Google Chrome

Η Google ανακοίνωσε ότι μια νέα λειτουργία, η ” Default to Guest mode “, είναι πλέον διαθέσιμη για τους χρήστες Windows, Linux και macOS από τον Chrome web browser . Η νέα λειτουργία του Google Chrome μπορεί να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα command-line switch ή ένα enterprise policy, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν τον web browser ώστε να εκτελεί πάντα το Guest Mode. Σε αυτήν τη λειτουργία περιήγησης, ο Chrome θα διαγράφει όλες τις δραστηριότητες περιήγησης από τον υπολογιστή μετά την έξοδο του χρήστη από τον browser.

Η λειτουργία επισκέπτη ή αλλιώς Guest mode (Default to Guest mode) επιτρέπει σε άλλους να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας για περιήγηση ή σερφάρισμα στο Ίντερνετ στη συσκευή κάποιου άλλου χρήστη χωρίς πρόσβαση σε προφίλ Chrome. Η διαφορά μεταξύ του Guest mode και του Incognito mode (λειτουργία ανώνυμης περιήγησης) είναι ότι oι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης  σε όλες τις πληροφορίες του προφίλ τους όσο το χρησιμοποιούν.Incognito mode chrome Default to Guest

Κατά την web περιήγηση στο Default to Guest mode, ο Chrοme δεν θα αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με τα websites που επισκέπτονται οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων και των πηγών που χρησιμοποιούνται σε αυτά καθώς και πληροφορίες που αφορούν τα websites στα οποία συνδέονται οι χρήστες. Επιπλέον, δεν θα αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με τον εργοδότη, το σχολείο ή όποιον άλλον ελέγχει/παρέχει το δίκτυο που χρησιμοποιεί ένας χρήστης. Ανάμεσα στις πληροφορίες που δεν θα αποθηκεύονται περιλαμβάνονται ο πάροχος υπηρεσίας Ίντερνετ του χρήστη και οι μηχανές αναζήτησης.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να ενεργοποιήσουν το Guest mode ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Έξοδος από όλα τα τρέχοντα στιγμιότυπα του Chrοme.
  • Κάνουν δεξί κλικ στη συντόμευση “Chrοme”.
  • Επιλέγουν ιδιότητες.
  • Στο τέλος της γραμμής “Target:” προσθέτουν το εξής: chrome.exe –guest
  • Κατά την ολοκλήρωση, χρησιμοποιούν τη συντόμευση για να εκκινήσουν τον Chrome.

Οι χρήστες των Windows μπορούν επίσης να ανοίξουν την εφαρμογή Command Prompt ή PowerShell (ή οποιοδήποτε άλλο Terminal πρόγραμμα), να περιηγηθούν στον Google Chrome και να εκκινήσουν τον browser με την -guest παράμετρο.

Όσον αφορά τους χρήστες macOS και Linux θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

  • Έξοδος από όλα τα στιγμιότυπα του Chrome.
  • Εκτέλεση της αγαπημένης Terminal εφαρμογής.
  • Στο terminal, οι χρήστες θα πρέπει να εντοπίσουν την εφαρμογή του Chrome και να προσθέσουν το –guest ως παράμετρο γραμμής εντολών και να πατήσουν ENTER για να εκκινήσει τον Chrome.
  • Για να επιστρέψουν στο προφίλ τους στον Chrome, οι χρήστες θα πρέπει να κλείσουν όλα τα στιγμιότυπα του Chrome και να επανεκκινήσουν τον web browser χωρίς την –guest ετολή. Οι χρήστες Windows που επεξεργάστηκαν τη συντόμευση θα πρέπει να αλλάξουν τη γραμμή “Target:” στην προηγούμενη μορφή της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS