ΑρχικήinetΟ επικεφαλής της NSA μιλάει στο Black Hat 2013

Ο επικεφαλής της NSA μιλάει στο Black Hat 2013

nsaLAS VEGAS – Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Στρατηγός Keith Alexander, στην εναρκτήρια ομιλία του σε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια ασφάλειας στον κόσμο, υπερασπίστηκε σθεναρά τα άκρως απόρρητα προγράμματα επιτήρησης της NSA που αποκαλύφθηκαν από τον Edward Snowden, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο βοήθησε τους τρομοκράτες.

Ο Alexander ανέφερε στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο Black Hat 2013 σήμερα το πρωί ότι ήρθε για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να “συζητήσει για την υπεράσπιση του έθνους μας, την προστασία των πολιτικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής.”

“Θα απαντήσω σε κάθε ερώτηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό, και σας υπόσχομαι την αλήθεια”, ανέφερε, αν και οι ερωτήσεις από το κοινό δεν επιτρεπόταν. “Δεν θα μπορέσω να απαντήσω να σας πω, επειδή δεν σε όλα γιατί δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο την άμυνα μας.”

Ο Alexander περιέγραψε τις λειτουργίες των δύο βασικών προγραμμάτων που αποκαλύφθηκαν από τα αρχεία που διέρρευσε ο Snowden. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα συλλογής μεταδεδομένων, και την παράγραφο 215 του νόμου Patriot Act, η οποία “μας βοηθά να συνδέσουμε τις τελείες, με όσο λιγότερο παρεμβατικό τρόπο μπορούμε.”

Στη συνέχεια μίλησε για την επιτήρηση του Internet με την κωδική ονομασία προγράμματος PRISM, και ανέφερε ότι βασίζεται στο άρθρο 702 του νόμου περί Εποπτείας Πληροφοριών, ο οποίος «μας επιτρέπει να ελέγχουμε το κάθε περιεχόμενο”.

Αναφορικά με τις δημοσιεύσεις των μέσων ενημέρωσης, ο Alexander υπερασπίστηκε τα προγράμματα και ανέφερε ότι οι δημοσιεύσεις “πάνε πολύ μακριά”. “Αναφέρουν ότι συλλέγουμε τα πάντα», είπε. “Αυτό δεν είναι αλήθεια.”

[col grid=”3-1 first”]“Μαλακίες!” (bullshits) φώναξε ένας hacker όταν ο Alexander ανέφερε ότι NSA “σημαίνει Ελευθερία.”[/col]

Οι διαφάνειες που συνόδευαν την ομιλία του Alexander δεν πρόσθεταν τίποτα που δεν έχει αποκαλυφθεί ήδη από τον Snowden.

Ανέφερε ότι το πρόγραμμα συλλογής μεταδεδομένων από τα τηλεφωνήματα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να σταματήσουν 12 από 13 “δραστηριότητες” που θα συνέβαιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρόγραμμα PRISM βοήθησε σε 53 από 54 επιθέσεις συνολικά, ενώ στις μισές από αυτές τις περιπτώσεις, “παρείχε την αρχική άκρη”, ανέφερε ο Alexander.

Βέβαια ο Alexander αντιμετώπισε μικτές αντιδράσεις στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Caesars Palace Hotel του Λας Βέγκας.

“Μαλακίες!” (bullshits) φώναξε ένας hacker όταν ο Alexander ανέφερε ότι NSA “σημαίνει Ελευθερία.”

Ο Alexander υπερασπίστηκε επίσης την εποπτεία που ασκείται από το Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC) το οποίο συγκεντρώνει κρυφές πληροφορίες. Οι επικριτές έχουν ονομάσει το FISC ένα “δικαστήριο σφραγίδα,” μια έννοια που ο Alexander προσπάθησε να απορρίψει. Το 2012, ενέκρινε 1.748 από τις 1.789 αιτήσεις επιτήρηση (. PDF).

Ο Αλέξανδρος πρόσθεσε ότι υπάρχει επίβλεψη από το Κογκρέσο, εξηγώντας ότι ποτέ το FISC δεν διαπίστωσε ότι η NSA υπερέβη τα όριά του.

“They found zero times that’s happened,” είπε. “And that’s no bullshit, those are facts.”

Το πλήθος απάντησε με δυνατό χειροκρότημα…. αναφέρει το mashable

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS