ΑρχικήsecurityΤέλος τα ανεπίσημα Snapchat app από το Windows Store

Τέλος τα ανεπίσημα Snapchat app από το Windows Store

Snapchat-flashy-features

Η Microsoft έχει αφαιρέσει πληθώρα εναλλακτικών εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών για το Snapchat από το κατάστημα του Windows Phone, μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας ότι θα ξεκινήσει να “κυνηγάει” τα ανεπίσημα apps, σε μια προσπάθεια να εντείνει την ασφάλεια. Ο Ρούντι Huyn, ο developer του δημοφιλούς, εναλλακτικού app, 6snap, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι το app του, αλλά και άλλες εναλλακτικές εφαρμογές ιδίου τύπου, έχουν αφαιρεθεί από το Windows Store.

Σε ένα blog post, το Νοέμβριο, η εταιρεία ανέφερε ότι ενώ “απολάμβανε τους τρόπους που οι προγραμματιστές προσπαθούν να κάνουν την υπηρεσία καλύτερη”, ορισμένοι developers είχαν στήσει τις εφαρμογές τους με τέτοιο τρόπο που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών της υπηρεσίας. Η εφαρμογή, έχει επικριθεί αρκετές φορές από ερευνητές ασφάλειας αλλά και προγραμματιστές, που υποστηρίζουν ότι η ασφάλεια της εταιρείας είναι πολύ χαλαρή και οι πληροφορίες του χρήστη είναι προσβάσιμες, μέσω των ανεπίσημων API που κυκλοφορούν. Ως μέρος της νέας προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτούς τους ισχυρισμούς, το Windows Central, αναφέρει ότι η εταιρεία έχει επίσης απειλήσει να κλειδώσει τους λογαριασμούς ορισμένων χρηστών, που χρησιμοποιούν εναλλακτικές εφαρμογές τρίτων.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε στο The Verge, ότι τα apps αφαιρέθηκαν με αίτηση του Snapchat, μετά από την απόφαση να απενεργοποιήσει τα APIs που χρησιμοποιούνται από τρίτες εφαρμογές σε όλες τις πλατφόρμες. Δεδομένου ότι κανένα επίσημο app του Snapchat δεν υπάρχει στο κατάστημα Windows Phone, η αφαίρεσή τους σημαίνει ότι οι  χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, δεν έχουν τρόπο πρόσβασης στην υπηρεσία από τα τηλέφωνά τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS