ΑρχικήsecurityLockBit: Θα δημοσιεύσει κλεμμένα δικαστικά αρχεία του Donald Trump

LockBit: Θα δημοσιεύσει κλεμμένα δικαστικά αρχεία του Donald Trump

Η ομάδα LockBit απειλεί να δημοσιεύσει τα δικαστικά έγγραφα της Κομητείας Fulton που σχετίζονται με την υπόθεση του Donald Trump, εκτός εάν γίνει καταβολή λύτρων την σημερινή ημερομηνία, 29 Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: LockBit ransomware: Αμοιβή $10 εκατ. για πληροφορίες σχετικά με τους αρχηγούς του

Lockbit Donald Trump

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε από τη ρωσόφωνη ομάδα LockBit ransomware, ισχυρίζεται ότι τα κλεμμένα έγγραφα από το Δικαστήριο της Κομητείας Fulton “περιέχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα” σχετικά με τη δικαστική υπόθεση του Donald Trump “που μπορεί να επηρεάσουν τις προσεχείς εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.” Αρχικά είχαν δώσει περιθώριο στην Κομητεία Fulton μέχρι το Σάββατο, 2 Μαρτίου, για να πληρώσει ένα άγνωστο ποσό λύτρων, το Business Insider αναφέρει ότι αυτό έχει τώρα αλλάξει για σήμερα.

Η LockBit ανακάμπτει μετά την επέμβαση του FBI

Μόλις λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της δημοφιλούς επιχείρησης κατά της ομάδας ransomware LockBit, η ομάδα φαίνεται πως έχει ήδη επιστρέψει. Η επιχείρηση Cronos, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του FBI, της Europol και της NCA, ανακοινώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου ως επιτυχημένη για τον έλεγχο της υποδομής και των δεδομένων της LockBit.

Δείτε ακόμα: LockBit ransomware: Συλλήψεις μελών και εργαλείο αποκρυπτογράφησης

Ο Javvad Malik, ο κύριος υπεύθυνος ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια, στην εταιρεία εκπαίδευσης στον κυβερνοχώρο KnowBe4, δήλωσε για την ομάδα LockBit και το περιστατικό με τον Donald Trump ότι “πρέπει να λάβουμε υπόψη την ανθεκτικότητα αυτών των κυβερνοεγκληματικών επιχειρήσεων· η ιστορία μας έχει δείξει χρονικά και πάλι την ικανότητά τους να προσαρμόζονται, να εξελίσσονται και νσ επανεμφανίζονται.” Ο Malik ήταν σχεδόν σωστός, αν και δεν φαίνεται η ομάδα να έχει υιοθετηθεί κάποια νέα εμφάνιση.

Η ομάδα LockBit υποστηρίζει τον Donald Trump για πρόεδρο

Ο επικεφαλής της ομάδας ransomware LockBit, που χρησιμοποιεί το όνομα LockbitSupp, δημοσίευσε μια μακροσκελή και ασαφή δήλωση στο dark web, που φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να αντιδράσει εναντίον των αρχών επιβολής του νόμου. Πέρα από το να απειλεί να “επιτεθεί στον τομέα της δημόσιας διοίκησης πιο συχνά και πιο έντονα,” ο εγκληματίας χάκερ υπονοεί ότι η απενεργοποίηση των διακομιστών του ήταν πολιτικά κινητοποιημένη παρά απλά μια λειτουργία επιβολής του νόμου.

Δείτε επίσης: Οι αρχές “κατέστρεψαν” το LockBit ransomware

Ποιες είναι οι τεχνικές πρόληψης του LockBit ransomware;

Η πρώτη και πιο σημαντική τεχνική πρόληψης του LockBit από περιστατικά όπως αυτό με τον Donald Trump είναι η εκπαίδευση των χρηστών. Οι χρήστες πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους του LockBit ransomware και πώς μπορεί να εισέλθει στο σύστημά τους. Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείται ενημερωμένο το λογισμικό ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων και patches, καθώς και τη χρήση ενός αξιόπιστου λογισμικού anti-ransomware. Η χρήση ενός συστήματος διαχείρισης πρόσβασης είναι μια άλλη τεχνική πρόληψης. Αυτό μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση σε σημαντικά συστήματα και δεδομένα, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα επίθεσης από το LockBit ransomware. Τέλος, η δημιουργία και η τακτική ενημέρωση των αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας.

Πηγή: forbes

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS