ΑρχικήinetApple: Ενδέχεται να χάσει τον τίτλο της πιο πολύτιμης μετοχής

Apple: Ενδέχεται να χάσει τον τίτλο της πιο πολύτιμης μετοχής

Η τεχνολογική εταιρεία Apple, η οποία κατέχει τον τίτλο της πιο πολύτιμης μετοχής από τον Ιούλιο του 2022, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει τον τίτλο αυτό φέτος, καθώς οι αυξανόμενες πιέσεις και προκλήσεις επηρεάζουν την αξία της στην αγορά.

Δείτε επίσης: Apple: Αντιμετωπίζει μήνυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχία για την πρόσφατη απόδοση της εταιρείας, η οποία σημειώνει το χειρότερο ξεκίνημα της χρονιά.

Apple

Οι μετοχές της εταιρείας παρουσίασαν πτώση 0,4% την Παρασκευή, περίπου στα 181 δολάρια ΗΠΑ. Αυτή η υποχώρηση ακολουθεί τις αναφορές από την εφημερίδα The New York Times που υποδηλώνουν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κοντά στην κατάθεση μιας υπόθεσης ανταγωνισμού κατά της Apple.

Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες προκλήσεις, όπως η επιβράνδυση των πωλήσεων του iPhone και τα προβλήματα πατέντας που σχετίζονται με το Apple Watch, έχει εντείνει τις ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών.

Ο αναλυτής της Bloomberg Intelligence, Anurag Rana, σχολίασε ότι η πιθανή υπόθεση ανταγωνισμού μπορεί να στοχεύει το μοντέλο επιχείρησης της Apple, γνωστό για την σφιχτή ενσωμάτωση των συσκευών και των υπηρεσιών της. Η εταιρεία με έδρα το Cupertino έχει παρατηρήσει συνεχή πτώση των μετοχών της για πέντε συνεχόμενες ημέρες, αντιπροσωπεύοντας την πιο μακρά σειρά απωλειών από τον Οκτώβριο.

Ενώ η Apple ήταν η πιο αξιόλογη μετοχή από τον Ιούλιο του 2022, έχει ήδη χάσει περίπου 177 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της στην αγορά κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με δεδομένα του Bloomberg.

Δείτε ακόμα: Η ανάπτυξη του App Store της Apple επιβραδύνεται

Αυτή η πτώση αποτελεί τη μεγαλύτερη καταστροφή της αξίας της αγοράς στην αρχή οποιουδήποτε έτους, ξεπερνώντας ακόμα και προηγούμενες περιοδικές πτώσεις την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Οι προκλήσεις για την Apple ξεκίνησαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, όταν η εταιρεία αντιμετώπισε δύο υποβαθμίσεις αξιολόγησης, αναφέροντας ένα αδύναμο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Κίνα που επηρεάζει τη ζήτηση του iPhone. Αυτό το πρόβλημα έχει μειώσει τη διαφορά της από τη Microsoft Corp, μια άλλη τεχνολογική γίγαντα, σε λιγότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

μετοχή

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, αναλυτές και ειδικοί πιστεύουν ότι οι επενδυτές αντιδρούν λόγω της σπανιότητας δύο υποβαθμίσεων πριν από μια έκθεση κερδών. Επιπρόσθετα, οι δυναμικές της αγοράς στην αρχή του έτους, όπου οι επενδυτές τείνουν να ισορροπούν τα χαρτοφυλάκιά τους, συμβάλλουν στην πίεση που ασκείται στη μετοχή της Apple.

Λόγω αυτών των προκλήσεων, η αξία της αγοράς της Apple έχει πλέον πέσει σε περίπου 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, πλησιάζοντας τα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ της Microsoft.

Δείτε επίσης: Apple App Store: Μπλόκαρε πάνω από 1.7 εκατ. επικίνδυνες εφαρμογές το 2022

Η πιο μετριοπαθής πτώση της Microsoft στην αρχή του έτους αποδίδεται στη συμμετοχή της στο εμπόριο της τεχνητής νοημοσύνης, καθιστώντας την μεγαλύτερη μέτοχο της OpenAI με περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν στην μητρική εταιρεία της ChatGPT.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την αξία των μετοχών είναι πολλοί και ποικίλοι. Καταρχάς, η γενική κατάσταση της αγοράς μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση. Αν η οικονομία είναι σε ύφεση, οι μετοχές της Apple, όπως και των περισσότερων εταιρειών, είναι πιθανό να πέσουν. Επιπλέον, τα οικονομικά αποτελέσματα είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Αν η εταιρεία ανακοινώνει υψηλά κέρδη και αυξημένες πωλήσεις, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των μετοχών της.

Η ανταγωνιστικότητα της Apple στην αγορά τεχνολογίας είναι επίσης σημαντική. Αν η εταιρεία παρουσιάζει καινοτόμα προϊόντα που προσελκύουν τους καταναλωτές, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των μετοχών της. Τέλος, οι επενδύσεις και οι στρατηγικές αποφάσεις της Apple μπορούν να επηρεάσουν την αξία των μετοχών της. Αν η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει σε νέες αγορές ή τεχνολογίες, αυτό θα μπορούσε να έχει επίδραση στην αξία των μετοχών της.

Πηγή: firstpost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS