ΑρχικήgamingTetris: Ένας 13χρονος είναι ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε το παιχνίδι

Tetris: Ένας 13χρονος είναι ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε το παιχνίδι

Ένας 13χρονος από την Οκλαχόμα φαίνεται να είναι το πρώτο άτομο που κατάφερε να κερδίσει στο δημοφιλές κλασικό παιχνίδι Tetris.

Ο νεαρός Willis Gibson πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος gamer που έφτασε στο επίπεδο 157 του παιχνιδιού, που κυκλοφόρησε σχεδόν 40 χρόνια πριν.

Θα λιποθυμήσω, δεν νιώθω τα δάχτυλά μου“, είπε ο Gibson μετά το κατόρθωμά του που προκάλεσε κρασάρισμα του παιχνιδιού. Έφτασε στο σημείο που τα τουβλάκια έπεφταν τόσο γρήγορα που το ίδιο το παιχνίδι δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ο 13χρονος ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο από τη στιγμή που τερματίζει το παιχνίδι.

Όταν άρχισα να παίζω αυτό το παιχνίδι, δεν περίμενα ποτέ ότι θα κρασάρει ή ότι θα το κερδίσω“, έγραψε ο Gibson στην περιγραφή του βίντεο.

Δείτε επίσης: WoW Seeds of Renewal 10.2.5 patch: Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Tetris 13χρονος κέρδισε

Το Tetris δημιουργήθηκε από έναν μηχανικό το 1984 και κυκλοφόρησε στο Nintendo Entertainment System. Μέχρι σήμερα, πάνω από 200 επίσημες παραλλαγές του κλασικού παιχνιδιού έχουν κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 70 συστήματα. Η έκδοση για φορητές συσκευές που αναπτύχθηκε από την Electronic Arts και κυκλοφόρησε το 2006 έχει πουληθεί 100 εκατομμύρια φορές, κάτι που κατέστησε το Tetris, το τρίτο βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Μετά τη δημιουργία του, το Tetris εξαπλώθηκε γρήγορα και διατηρεί την ισχύ του μέχρι και σήμερα.

Το παιχνίδι είναι απλό: καλεί τους παίκτες να χειριστούν και να προσαρμόσουν τουβλάκια που πέφτουν με διάφορα σχήματα, με σκοπό τη δημιουργία συμπαγών σειρών. Καθώς το επίπεδο ανεβαίνει, τα τουβλάκια πέφτουν πιο γρήγορα. Παρά τα τόσα νέα παιχνίδια, με τα εκπληκτικά γραφικά και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες, το Tetris παραμένει δημοφιλές, χάρη στην απλότητά του, όπως λένε κάποιοι ειδικοί.

Αν και το Tetris παρέμεινε το ίδιο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, ο τρόπος που παίζεται έχει εξελιχθεί. Μέχρι το 2011, οι παίκτες πίστευαν ότι το επίπεδο 29 ήταν το υψηλότερο δυνατό, επειδή αυτό το επίπεδο είχε τη μεγαλύτερη ταχύτητα στο παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Ενημέρωση Fortnite 28.10: Ημερομηνία Κυκλοφορίας και άλλα

Είναι τόσο καλά σχεδιασμένο και τόσο μαγευτικό για τόσες πολλές γενιές παικτών που οι άνθρωποι κυριολεκτικά ανακαλύπτουν νέα κατορθώματα για να επιτύχουν και σκορ για να νικήσουν και προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν“, είπε στο CNN ο ειδικός και σύμβουλος βιντεοπαιχνιδιών Scott Steinberg. “Παρουσιάζει συνεχώς μια σειρά από νέες προκλήσεις που ακόμη και οι δάσκαλοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν“.

Μετά το σπάσιμο του φράγματος του επιπέδου 29, οι παίκτες άρχισαν να φτάνουν σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα, σε τουρνουά όπως το Classic Tetris World Championship.

Tetris 13χρονος νίκη

Ο Γκίμπσον τερμάτισε τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023. Ο Gibson είναι ο πρώτος άνθρωπος gamer που σπάει ρεκόρ στο Tetris. Μέχρι τώρα, τον έχει ξεπεράσει μόνο μια τεχνολογία AI που έφτασε στο επίπεδο 236 το 2021, χειραγωγώντας τις παραμέτρους του παιχνιδιού.

Ακόμη και σε μια εποχή που ορισμένα βιντεοπαιχνίδια “κοστίζουν τόσο πολύ για να φτιαχτούν και να φαίνονται τόσο όμορφα όσο πολλές ταινίες που βγαίνουν από το Χόλιγουντ, υπάρχει ακόμα κάτι να ειπωθεί για ένα παιχνίδι που είναι απλό, κομψό, απίστευτα προσιτό και απολαυστικό για παίκτες κάθε ηλικίας ή background“, είπε ο Scott Steinberg στο CNN. “Μερικές φορές το πιο απλό είναι καλύτερο και τα καλύτερα παιχνίδια αντέχουν πραγματικά στο χρόνο“.

Δείτε επίσης: Τα Πολυαναμενόμενα Video Games του 2024

Η νίκη αυτή του νεαρού από την Οκλαχόμα έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην κοινότητα του Tetris. Καταρχάς, αποδεικνύει ότι το παιχνίδι δεν είναι ανίκητο, ανατρέποντας μια διαδεδομένη πεποίθηση που επηρεάζει την προσέγγιση των παικτών.

Επίσης, αυτή η επιτυχία ενθαρρύνει άλλους παίκτες να συνεχίσουν να προσπαθούν και να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, δεδομένου ότι η νίκη είναι πιθανή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη συμμετοχή και ανταγωνισμό στην κοινότητα.

Τέλος, η νίκη αυτή μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη του κοινού για το Tetris. Αντί να το θεωρούν απλώς ένα παιχνίδι παζλ, μπορεί να αρχίσουν να το βλέπουν ως μια πρόκληση που απαιτεί στρατηγική, δεξιότητα και αποφασιστικότητα.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS