ΑρχικήgamingGTA 6: Γιατί θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει σε υπολογιστές;

GTA 6: Γιατί θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει σε υπολογιστές;

Ένας πρώην προγραμματιστής παιχνιδιών της Rockstar εξηγεί τον λόγο πίσω από την προτίμηση της εταιρείας να κυκλοφορήσει το GTA 6 σε κονσόλες αντί σε υπολογιστές.

GTA 6 υπολογιστές

Ως αποτέλεσμα, ο υπολογιστής συχνά λαμβάνει μια έκδοση port αργότερα, μετά από χρόνια ή μήνες.
Ο προγραμματιστής της Rockstar Games κέντρησε το ενδιαφέρον στο διαδίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα, αποκαλύπτοντας το πρώτο επίσημο τρέιλερ για το GTA 6. Αυτό το πολυαναμενόμενο παιχνίδι, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, έχει ήδη σπάσει ρεκόρ σε αριθμό θεατών που συγκέντρωσε το νέο τρέιλερ στο YouTube.

Δείτε περισσότερα: Ο “Joker της Φλόριντα” απαιτεί δικαιοσύνη από το GTA 6

Μετά την προβολή του τρέιλερ, επιβεβαιώθηκε ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στο Xbox Series S/X και στο PlayStation 5. Αν και αυτό δεν ήταν έκπληξη για τους θαυμαστές που είδαν το εκπληκτικό υλικό από το τρέιλερ, πολλοί αναρωτιούνται πότε και εάν το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και σε υπολογιστή.

Συνήθως, η Rockstar κυκλοφόρησε πάντα τα παιχνίδια της στην κονσόλα πρώτα, με τον υπολογιστή στη συνέχεια να προστίθεται αργότερα μετά την αρχική κυκλοφορία.
Ο προγραμματιστής παιχνιδιών Mike York, που εργάστηκε προηγουμένως στο GTA 5, μοιράστηκε την άποψή του για το λόγο που η Rockstar και άλλοι προγραμματιστές παιχνιδιών προτιμούν να επικεντρώνονται αρχικά στις κονσόλες πριν από τη μετάβαση στους υπολογιστές μετά την αρχική κυκλοφορία του παιχνιδιού. Μέσω του καναλιού του στο YouTube, το York Reacts, αποκάλυψε ότι συχνά η προσοχή επικεντρώνεται πρώτα στην έκδοση του παιχνιδιού για το PlayStation, προτού μεταβεί στο Xbox και, αργότερα, μετά από μήνες ή χρόνια, στον υπολογιστή.

Ένας από τους κύριους λόγους που ένα παιχνίδι καθυστερεί να κυκλοφορήσει σε υπολογιστή, είναι η προσπάθεια των προγραμματιστών να το βελτιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Δίνουν προτεραιότητα στο να διορθωθούν όλα τα μικρά σφάλματα που ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί.
Συχνά, κυρίως στο παρελθόν, το PlayStation ήταν ένας ισχυρός παίκτης στην αγορά. Έτσι, ο προγραμματιστής επικεντρώνει την προσοχή του στη διασφάλιση της άψογης λειτουργίας του παιχνιδιού στο PlayStation και αναφέρει το εξής:

“Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας μου στο GTA 5, για παράδειγμα, επικεντρωνόμασταν κυρίως στις κονσόλες PS3 και Xbox της εποχής. Παρ’ όλα αυτά, επικεντρωθήκαμε περισσότερο στο PS3 και αξιοποιήσαμε πλήρως τις δυνατότητές του.”

Επομένως, το πότε η Rockstar σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το GTA 6 για υπολογιστές θα φανεί με την πάροδο του χρόνου. Παρόλα αυτά, με βάση την ιστορία τους, υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε σχετικά: Το Netflix φέρνει το ‘GTA: The Trilogy’ τον επόμενο μήνα

Πηγή: dexerto.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS