ΑρχικήsecuritySamsung Galaxy: Νέα δυνατότητα αντιμετώπισης κακόβουλων λογισμικών με το Auto Blocker

Samsung Galaxy: Νέα δυνατότητα αντιμετώπισης κακόβουλων λογισμικών με το Auto Blocker

Η Samsung αποκάλυψε μια νέα λειτουργία ασφαλείας με το όνομα ‘Auto Blocker‘, που περιλαμβάνεται στην ενημέρωση One UI 6, προσφέροντας βελτιωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές Galaxy.

Δείτε επίσης: Samsung: Πάνω από 20 smartphone Galaxy θα λάβουν Android 14
Samsung Galaxy

Το Auto Blocker είναι μια επιλογή ασφαλείας που αποτρέπει την πλευρική φόρτωση επικίνδυνων εφαρμογών (APKs) που έχουν ληφθεί από πηγές εκτός των καταστημάτων Galaxy και Google Play. Αυτό το μέτρο αποτελεί προστασία των χρηστών από επιθέσεις social engineering, που τους πείθουν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν APKs που τους μολύνουν με κακόβουλο λογισμικό ή κατασκοπευτικό λογισμικό.

Οι χρήστες που χρειάζονται να εγκαταστήσουν APK από μη επίσημες πηγές θα εξακολουθούν να μπορούν να το κάνουν, καθώς το Auto Blocker δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Μία δεύτερη λειτουργία του Auto Blocker είναι η δυνατότητα να πραγματοποιεί αναλύσεις ασφαλείας εφαρμογών με την υποστήριξη της McAfee για τον εντοπισμό δυνητικού κακόβουλου λογισμικού. Δυστυχώς, αυτή η λειτουργία δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε μοντέλα φορέων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Auto Blocker εμποδίζει επίσης τις μη εξουσιοδοτημένες εντολές και τις εγκαταστάσεις λογισμικού μέσω της θύρας USB, προστατεύοντας τους χρήστες όταν φορτίζουν τις συσκευές τους σε δημόσιους χώρους.

Με την επικείμενη κυκλοφορία του One UI 6, του βασισμένου στο Android 14 λειτουργικού συστήματος της Samsung, η εφαρμογή Message Guard έχει ενισχυθεί περαιτέρω με υποστήριξη για δημοφιλείς εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων τρίτων κατασκευαστών.

Αρχικά προστατεύονταν από επιθέσεις χωρίς κλικ μόνο οι εφαρμογές μηνυμάτων της Google και της Samsung. Τώρα καλύπτονται επίσης το Messenger, το Telegram, το KakaoTalk και το WhatsApp.

Δείτε ακόμα: Η Samsung ανακοινώνει το Galaxy Z Flip5 Retro!

Auto Blocker

Το Auto Blocker και το ενημερωμένο Message Guard είναι διαθέσιμα σε συσκευές Samsung Galaxy που τρέχουν την τελευταία έκδοση του One UI, έκδοση 6. Προς το παρόν, μόνο τα Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra έχουν λάβει την ενημέρωση, αλλά οι ακόλουθες συσκευές αναφέρονται ως δικαιούχοι και θα πρέπει να λάβουν σύντομα το One UI 6:

  • Η σειρά Galaxy S21 και μεταγενέστερες εκδόσεις.
  • Τα Galaxy Z Flip 3 και Z Fold 3 και μετέπειτα.
  • Τα μοντέλα της σειράς Galaxy A περιλαμβάνουν τα A04s, A13, A23, A33, A52 και A72 και νεότερα.
  • Τα Galaxy M23, M33 και M53 και μετέπειτα.
  • Galaxy F14, F23, and F54
  • Galaxy Xcover 6 Pro
  • Galaxy Tab S8 και μεταγενέστερα

Οι χρήστες συμβατών συσκευών μπορούν να ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό προστασίας από τα Settings > Security and Privacy> Auto Blocker. Οι χρήστες που χρειάζονται ισχυρή ασφάλεια στις κινητές τους συσκευές δεν πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά προστασίας, αλλά να χρησιμοποιούν επίσης μια λύση ασφαλείας κινητών τηλεφώνων από έναν αξιόπιστο πάροχο.

Δείτε επίσης: 7 Tips για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Samsung Galaxy Z Fold 5

Ένα από τα πιθανά οφέλη του χαρακτηριστικού Auto Blocker anti-malware είναι η αποτροπή της εισβολής κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή Samsung Galaxy. Μπορεί να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να αποτρέψει την παρακολούθηση ή την κλοπή πληροφοριών.

Ένα άλλο πιθανό οφέλος του Auto Blocker anti-malware είναι η αποτροπή της εμφάνισης ενοχλητικών διαφημίσεων ή ανεπιθύμητων προγραμμάτων στη συσκευή. Μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης του χρήστη και να μειώσει την παρεμβολή ανεπιθύμητου λογισμικού στην καθημερινή χρήση της συσκευής.

Επιπλέον, το Auto Blocker anti-malware μπορεί να προστατεύσει τη συσκευή από κακόβουλα προγράμματα που μπορεί να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα ή να προκαλέσουν ζημιά στην απόδοση της συσκευής.

Τέλος, η χρήση του χαρακτηριστικού Auto Blocker anti-malware μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της συσκευής από επιθέσεις phishing, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει και να αποτρέψει την πρόσβαση σε κακόβουλες ιστοσελίδες που προσποιούνται ότι είναι νόμιμες.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS