ΑρχικήinetGoogle: Ήθελε τα iPhones να έχουν προεγκατεστημένο το Google Search

Google: Ήθελε τα iPhones να έχουν προεγκατεστημένο το Google Search

Το 2018, ο CEO της Google, Sundar Pichai, ζήτησε από τον CEO της Apple, Tim Cook, να προεγκαταστήσει την εφαρμογή Google Search στα iPhones, αλλά ο Cook δεν υιοθέτησε τελικά την ιδέα. Οι πληροφορίες προέρχονται από την εξέλιξη της αγωγής για αντιμονοπωλιακές πρακτικές που αντιμετωπίζει η Google από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και δημοσιεύθηκαν από το “The Verge”.

Δείτε επίσης: Google Pixel: Προβλήματα πρόσβασης μετά την ενημέρωση Android 14

Google Search

Ο Pichai πρότεινε την ιδέα στον Cook αφού αυτός είχε πει ότι ήθελε η Apple να είναι “στενοί συνεργάτες” με την Google. Του είπε ότι η προεγκατάσταση της εφαρμογής Google Search θα αυξήσει την κίνηση στην Google, και συνεπώς θα φέρει περισσότερα χρήματα στην Apple. Για πολλά χρόνια, η Apple και η Google έχουν ένα συμφωνημένο συμβόλαιο για μηχανή αναζήτησης, με τη Google να πληρώνει 18 έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της Apple. Ωστόσο, το 2018 η μερίδα της Apple από τα έσοδα μειώθηκε.

Ως αποτέλεσμα, ο Pichai είπε ότι ο Cook θα έπρεπε να εξετάσει τη δυνατότητα να επιτρέψει στη Google να σχεδιάσει μια εφαρμογή ή κάποια άλλη φυσική εμπειρία για το iPhone που θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πιο συχνά την αναζήτηση της Google. “Είπαμε ότι ένα από τα πράγματα που λειτουργούν καλά στο Android, που προωθεί την αυξημένη χρήση, είναι μια εφαρμογή Αναζήτησης της Google. Έτσι πρότεινα ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή αναζήτησης της Google για το iOS… και θα είμαστε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη του προϊόντος για πολλά χρόνια“, δήλωσε ο Pichai.

Ενώ τα iPhone της Apple έρχονται με μια σειρά εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί από την Apple, η εταιρεία δεν έχει ποτέ προσφέρει μια προεγκατεστημένη εφαρμογή από τρίτους, γεγονός που εξηγεί γιατί η εταιρεία δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Pichai.

Δείτε ακόμα: Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν εμφανίζονται στοιχεία σας στο Google Search;

Σύμφωνα με τον Pichai, συναντιέται με τον Cook περίπου μία φορά το χρόνο για να συζητήσουν τη συμφωνία αναζήτησης της Google με την Apple, η οποία αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της δίκης για το μονοπώλιο κατά της Google. Το Τμήμα Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πιστεύει ότι η Google έχει μια μονοπωλιακή θέση στις αναζητήσεις που την έχει μετατρέψει σε “φύλακα του διαδικτύου”, και η κυβέρνηση στοχεύει σε ορισμένες από τις “αποκλειστικές συμφωνίες” που έχει συνάψει η Google με εταιρείες όπως η Apple.

Ο Διευθυντής Υπηρεσιών της Apple, Eddy Cue, κατέθεσε στη δίκη τον Σεπτέμβριο και ανέφερε ότι η Apple χρησιμοποιεί τη Google ως προεπιλεγμένη επιλογή επειδή η εταιρεία “πάντα θεωρούσε ότι είναι η καλύτερη” και διότι δεν υπάρχει “έγκυρη εναλλακτική λύση“.

Αυτήν τη στιγμή, η προεπιλεγμένη επιλογή μηχανής αναζήτησης σε όλες τις συσκευές της Apple είναι η Google. Παρόλο που η μηχανή αναζήτησης μπορεί να αλλάξει σε προϊόντα της Apple, πολλοί πελάτες δεν επιλέγουν να επιλέξουν μία από τις άλλες επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν τις Bing, Ecosia, Yahoo και DuckDuckGo. Αν η αγωγή καθορίσει ότι η Google έχει ασκήσει αντιανταγωνιστικές δραστηριότητες, η συμφωνία μεταξύ της Apple και της Google μπορεί να διαλυθεί, αναγκάζοντας την Apple να παρέχει επιπλέον επιλογές μηχανών αναζήτησης κατά τη διαδικασία ρύθμισης των συσκευών της.

Δείτε επίσης: Google Play: Apps με adware είχαν πάνω από 2 εκατ. λήψεις

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS