ΑρχικήHow ToΠώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν εμφανίζονται στοιχεία σας στο Google Search;

Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν εμφανίζονται στοιχεία σας στο Google Search;

Έχετε κάνει ποτέ κάποια αναζήτηση στη Google σχετικά με τον εαυτό σας; Αν ναι, τότε μπορεί να έχετε “πέσει” πάνω σε παλιές φωτογραφίες που είχατε κάποτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε παλιά usernames και άλλα τέτοια στοιχεία. Μερικές φορές, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι λίγο πιο συγκεκριμένα, όπως μια προηγούμενη διεύθυνση ή ακόμα και ένας αριθμός τηλεφώνου. Σίγουρα, δεν θέλετε τα προσωπικά σας στοιχεία να βρίσκονται στο διαδίκτυο! Ευτυχώς, η Google μπορεί πλέον να σας βοηθήσει με αυτό.

Google αναζήτηση search

Τον Αύγουστο, ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία Google Search που ειδοποιεί τους χρήστες όταν τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας τους εμφανίζονται σε αποτέλεσμα αναζήτησης της Google. Το “Results About You” επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πότε και πού συμπληρώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη μηχανή αναζήτησης, ενώ δίνει και τη δυνατότητα κατάργησης της σχετικής σελίδας από τα αποτελέσματα της Google.

Δείτε επίσης: Top Μηχανές Αναζήτησης Εύρεσης Αποτελεσμάτων και Διασφάλισης Απορρήτου

Πώς να ενεργοποιήσετε το Results About You για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις;

Αρχικά, πρέπει να έχετε ένα Google account για να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα.

  • Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
  • Μεταβείτε στη σελίδα “Results About You“.
  • Κάντε κλικ στο “Get Started” και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
  • Η Google θα σας ζητήσει να προσθέσετε οποιαδήποτε στοιχεία επικοινωνίας θέλετε να επισημανθούν. Μπορείτε να προσθέσετε πολλά ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και email.
  • Επιβεβαιώστε τις πληροφορίες και επιλέξτε πώς θέλετε να ειδοποιηθείτε. Η Gοogle μπορεί να στείλει τα σχετικά αποτελέσματα στο email που σχετίζεται με τον Λογαριασμό σας ή να στείλει ειδοποιήσεις push σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Google account σας.
  • Στη συνέχεια, η Google θα σαρώσει αυτόματα τα αποτελέσματα αναζήτησης για τα προσωπικά σας στοιχεία και θα σας ειδοποιήσει εάν βρει κάτι. Η αρχική σάρωση μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες.
  • Επιστρέψτε στη σελίδα Results About You ανά πάσα στιγμή για να επεξεργαστείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Δείτε επίσης: Gοogle Chrome: Νέες βελτιώσεις στη γραμμή αναζήτησης

Αν και η Google δεν έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει πληροφορίες ή εικόνες από ιστότοπους που δεν ανήκουν στην ίδια, μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε αποτελέσματα προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας από τις σελίδες Αναζήτησης Google.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε:

Τρόπος 1
  • Μεταβείτε στη σελίδα “Results About You“.
  • Επιλέξτε “Results to review“.
  • Επιλέξτε το μπλε πλαίσιο δίπλα σε όλα τα αποτελέσματα που θέλετε να ζητήσετε να αφαιρεθούν.
  • Κάντε υποβολή αιτήματος.
  • Η Google εξετάζει κάθε αίτημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις πολιτικής της για κατάργηση. Η κατάσταση ενός αιτήματος μπορεί να προβληθεί στη σελίδα “Results About You”. Εκεί, μπορείτε, αν θέλετε, να αναιρέσετε το αίτημα για κατάργηση.

Τρόπος 2

  • Μεταβείτε στη φόρμα αφαίρεσης προσωπικού περιεχομένου της υποστήριξης της Google.
  • Συμπληρώστε τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου περιεχομένου. Η Goοgle μπορεί να ζητήσει screenshots, διευθύνσεις URL για σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης και συγκεκριμένους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιούνται για τη συμπλήρωση του αποτελέσματος.
  • Αφού συμπληρώσετε, υποβάλετε τη φόρμα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα στοιχεία ελέγχου απορρήτου και προσωπικών πληροφοριών της Google, μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο ασφάλειας της Google.

Δείτε επίσης: Ποια αποτελέσματα αναζήτησης της Gοogle δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τυφλά;

Results About You

Οφέλη της λειτουργίας Results About You της Google

Ένα από τα κύρια οφέλη της δημιουργίας ειδοποιήσεων για προσωπικές πληροφορίες στην αναζήτηση της Google, είναι η προστασία της ιδιωτικότητάς σας. Με την ειδοποίηση για την εμφάνιση προσωπικών στοιχείων στο Google Search, μπορείτε να είστε ενήμεροι για το ποιες πληροφορίες σας είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και να λάβετε άμεσα μέτρα για την προστασία τους.

Ένα άλλο όφελος είναι η ανίχνευση πιθανής κακόβουλης χρήσης των προσωπικών σας πληροφοριών. Με την ειδοποίηση για την εμφάνιση προσωπικών στοιχείων στο Google Search, μπορείτε να εντοπίσετε ανεπιθύμητη δημοσίευση πληροφοριών σας και να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψετε περαιτέρω εκμετάλλευση.

Επιπλέον, η δημιουργία ειδοποιήσεων σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την online φήμη σας.

Πηγή: mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS