ΑρχικήinetΣτο TikTok επιβλήθηκε πρόστιμο για τη μη προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών

Στο TikTok επιβλήθηκε πρόστιμο για τη μη προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών

Το TikTok τιμωρείται με πρόστιμο 368 εκατομμυρίων δολαρίων βάσει των αυστηρών κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρώπης!

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς να αφαιρέσετε την εικόνα προφίλ από το account σας;

tiktok πρόστιμο

Στο TikTok επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 368 εκατομμυρίων δολαρίων από ευρωπαϊκούς ρυθμιστές την Παρασκευή, για τη μη προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών και αυτή είναι η πρώτη φορά που η δημοφιλής εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο τιμωρείται για παραβίαση των αυστηρών ευρωπαϊκών κανόνων προστασίας δεδομένων.

Δείτε επίσης: Το TikTok Shop είναι πλέον ανοιχτό για χρήση


Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, η κύρια ρυθμιστική αρχή απορρήτου για εταιρείες Big Tech των οποίων η ευρωπαϊκή έδρα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στο Δουβλίνο, δήλωσε ότι επέβαλε πρόστιμο 345 εκατομμυρίων ευρώ στην TikTok και επέπληξε την πλατφόρμα για τις παραβιάσεις που χρονολογούνται από το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Η έρευνα ανέδειξε ότι η διαδικασία εγγραφής για τους έφηβους χρήστες είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται οι λογαριασμοί τους δημόσιοι από προεπιλογή, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να προβάλλει και να σχολιάζει τα βίντεό τους. Αυτές οι προεπιλογές αποτελούσαν επίσης κίνδυνο για παιδιά κάτω των 13 ετών που είχαν πρόσβαση στην πλατφόρμα παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται.

Επιπλέον, μια λειτουργία “family pairing”, σχεδιασμένη για γονείς που θέλουν να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις, δεν ήταν αρκετά αυστηρή, επιτρέποντας σε ενήλικες να ενεργοποιήσουν την απευθείας ανταλλαγή μηνυμάτων για χρήστες ηλικίας 16 και 17 ετών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Επιπλέον, οδήγησε τους έφηβους χρήστες σε πιο “παραβιαστικές” επιλογές απορρήτου κατά την εγγραφή και τη δημοσίευση βίντεο, όπως ανέφερε ο φορέας ελέγχου.

Η εταιρεία TikTok δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση, “ιδιαίτερα με το ύψος της επιβληθείσας προστίμου.”

Η εταιρεία επεσήμανε ότι οι κριτικές του ρυθμιστή επικεντρώθηκαν σε χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις που χρονολογούνται τρία χρόνια πίσω. Η TikTok ανέφερε ότι είχε προβεί σε αλλαγές πολύ πριν από την έναρξη της έρευνας τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένης της προεπιλεγμένης ιδιωτικότητας για όλους τους λογαριασμούς εφήβων κάτω των 16 ετών και της απενεργοποίησης των απευθείας μηνυμάτων για τους 13-15 ετών.

Το TikTok έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια με φόβους ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών θα μπορούσαν να καταλήξουν στην Κίνα. Έχει ξεκινήσει ένα εγχείρημα για τοπικοποίηση των δεδομένων των χρηστών από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες: άνοιξε ένα κέντρο δεδομένων στο Δουβλίνο αυτόν τον μήνα, το οποίο θα είναι το πρώτο από τα τρία στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Το Instagram, το WhatsApp και η Meta είναι μεταξύ άλλων τεχνολογικών κολοσσών που έχουν πληγεί με μεγάλα πρόστιμα από την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή τον περασμένο χρόνο.

Πηγή πληροφοριών: abcnews.go.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS