ΑρχικήUpdatesFacebook: Υποστήριξη για πολλαπλά προσωπικά προφίλ

Facebook: Υποστήριξη για πολλαπλά προσωπικά προφίλ

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πολλαπλά προσωπικά προφίλ, για να προσφέρει μια “πιο ελεύθερη” εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας. Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να επιτρέψει στους χρήστες να αναπτύξουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία και αλληλεπίδραση με την πλατφόρμα.

Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα και πολλοί αναρωτιούνται γιατί η εταιρεία δεν το επέτρεπε τόσο καιρό. Για παράδειγμα, ορισμένοι χρήστες του Facebook διστάζουν να μοιράζονται με όλους, αναρτήσεις και πληροφορίες που σχετίζονται με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Πολλοί χρήστες προτιμούν να διαχωρίζουν την επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή στα social media.

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς να αφαιρέσετε την εικόνα προφίλ από το account σας;

Για παράδειγμα, θα ήταν χρήσιμο να έχετε ένα προφίλ στο Facebook όπου θα είστε συνδεδεμένοι μόνο με μια συγκεκριμένη ομάδα στενών φίλων, και όχι με απλούς γνωστούς, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε άνετα να μοιραστείτε περισσότερα. Ή ίσως έχετε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, όπως βιβλία ή ταινίες, και θέλετε μόνο ένα προφίλ με ένα feed γεμάτο με αναρτήσεις που σχετίζονται με αυτά τα θέματα, χωρίς να σας αποσπούν άλλα πράγματα.

Facebook πολλαπλά προσωπικά προφίλ

Εξηγώντας τη νέα λειτουργία, το Facebook είπε: “Ακούσαμε από ανθρώπους ότι η σαφέστερη οργάνωση φίλων, ομάδων και ενδιαφερόντων τους βοηθά να αισθάνονται πιο ελεύθεροι να αλληλεπιδρούν με το κοινό που πιστεύουν ότι είναι πιο σχετικό… Η δημιουργία πολλαπλών προσωπικών Facebook προφίλ σάς επιτρέπει να οργανώνετε εύκολα τα πράγματα που μοιράζεστε, με ποιους τα μοιράζεστε και ποιο περιεχόμενο βλέπετε“.

Δείτε επίσης: Meta: Το Threads προφίλ μπορεί να διαγραφεί μόνο με τη διαγραφή του Instagram account

Το κάθε προφίλ θα έχει το δικό του μοναδικό feed που θα περιλαμβάνει περιεχόμενο σχετικό με τα ενδιαφέροντάς σας σε αυτό το προφίλ. Επιπλέον, θα μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των Facebook προφίλ χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εκ νέου σύνδεση. Ορισμένες λειτουργίες — όπως dating, marketplace, professional mode και πληρωμές — δεν θα είναι διαθέσιμες στα πρόσθετα προσωπικά προφίλ, τουλάχιστον στην αρχή.

Ένας εκπρόσωπος αποκάλυψε στο TechCrunch ότι το Facebook δοκιμάζει τη λειτουργία πολλαπλών προσωπικών προφίλ εδώ και ένα χρόνο. Τώρα, η δυνατότητα κυκλοφορεί παγκοσμίως, αφού η εταιρεία είδε ότι υπήρχε θετική ανταπόκριση, καθώς υπάρχει περισσότερος έλεγχος στην οργάνωση των λογαριασμών τους με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Η κυκλοφορία θα γίνει σταδιακά, οπότε δείξτε λίγη υπομονή!

Δείτε επίσης: Πώς να ορίσετε ένα animated emoji ως εικόνα προφίλ στο Telegram

Facebook multiple personal profiles
Facebook: Υποστήριξη για πολλαπλά προσωπικά προφίλ

Μέχρι τον Ιούλιο, το Facebook είχε περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Meta. Η πλατφόρμα είχε επίσης 2,064 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά. Υπήρχε αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την εταιρεία, αν λάβουμε υπόψη ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2021, το Facebook ανέφερε την πρώτη τριμηνιαία πτώση του σε καθημερινούς ενεργούς χρήστες.

Καθώς το Facebook επιτρέπει πλέον τη δημιουργία πολλαπλών προσωπικών προφίλ, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πολύ πιο εξατομικευμένες εμπειρίες. Οι χρήστες μπορούν να διαχωρίσουν τις διάφορες πτυχές της ζωής τους, είτε πρόκειται για εργασία, κοινωνική ζωή, ενδιαφέροντα ή χόμπι, σε διάφορα προφίλ. Αυτό επιτρέπει έναν πιο οργανωμένο και συγκεκριμένο τρόπο αλληλεπίδρασης με την πλατφόρμα.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS