ΑρχικήsecurityFacebook: Κρίση Ασφάλειας και Έλλειψη Υποστήριξης από την Πλατφόρμα

Facebook: Κρίση Ασφάλειας και Έλλειψη Υποστήριξης από την Πλατφόρμα

Το Consumer Alert εστιάζει στην ασφάλεια των λογαριασμών στο Facebook, προκαλώντας προβλήματα πειρατείας και κλωνοποίησης σελίδων χρηστών.

Facebook ασφάλεια

Η ανάγκη προστασίας των λογαριασμών αυξάνεται, ιδίως σε περιπτώσεις απομνημόνευσης μετά τον θάνατο ενός χρήστη. Παρά την προσπάθεια ενός χρήστη να προστατεύσει τον λογαριασμό της νεκρής μητέρας του, φίλοι της άρχισαν να λαμβάνουν αιτήματα φιλίας από έναν παράξενο λογαριασμό, προκαλώντας ανησυχία για πιθανό hacker.

Διαβάστε επίσης: Facebook σελίδα εστιατορίου υπέστη hacking επίθεση!

Η προσπάθεια επικοινωνίας με το Facebook για ανάκτηση απέδειξε δυσαρεστημένη, με ελάχιστη ή καθόλου υποστήριξη πελατών, σύμφωνα με την έρευνα της Kristen Grind. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα σκιερών εμπόρων που παρέχουν υπηρεσίες ανάκτησης λογαριασμών μετά από χακαρισμα, με κόστος περίπου 30 $. Η επεκτατική ύπαρξη του προβλήματος και η έλλειψη αποτελεσματικής υποστήριξης αποδεικνύουν τη σοβαρότητα του ζητήματος σε ένα κοινό με δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram.

Μια προσωπική εμπειρία ενός χρήστη αναφέρει σκοτεινές πρακτικές στον κυβερνοχώρο, όπου κάποιος εκφράζει την πρόθεσή του να αποκτήσει έναν κωδικό ασφαλείας για να παραβιάσει λογαριασμούς email και να συνδεθεί με άλλους λογαριασμούς. Ο σκοτεινός χαρακτήρας αυτής της δραστηριότητας είναι εμφανής, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για τα πιθανά θύματα.

Επιπλέον, αναφέρει ο χρήστης αυτός ένα παράδειγμα προσπάθειας απάτης μέσω του Facebook, όπου ο ίδιος παρατηρεί απότομες αλλαγές στον λογαριασμό της μητέρας του. Παρόλο που ίσως το πρόβλημα επιλυθεί από το Facebook, η εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις του χρήστη σχετικά με την ασφάλεια του.

Facebook ασφάλεια

Δείτε περισσότερα: Facebook: Νέες λειτουργίες συμπεριλαμβανομένων των Reels

Ένα επιπλέον θέμα που θίγει ο χρήστης είναι η δημιουργία ενός είδους “διαθήκης” για τον λογαριασμό στο Facebook, όπου ο χρήστης μπορεί να καθορίσει ποιος θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του μετά το θάνατό του. Αυτό προωθεί την ιδέα της προγραμματισμένης διαχείρισης του ψηφιακού περιεχομένου μετά το θάνατο.

Πηγή: whec.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS