ΑρχικήbusinessΗ Google απέλυσε υπαλλήλους από το τμήμα ειδήσεων - Το σωματείο AWU...

Η Google απέλυσε υπαλλήλους από το τμήμα ειδήσεων – Το σωματείο AWU αντιδρά

Google απέλυσε

Η Google φέρεται να απέλυσε πρόσφατα σχεδόν 40-45 υπαλλήλους στο τμήμα ειδήσεων της. Όπως ανέφερε πρώτο το CNBC, ένας εκπρόσωπος της Google παρατήρησε τις εσωτερικές αλλαγές για τον εξορθολογισμό του οργανισμού, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένας μικρός αριθμός εργαζομένων. Ο εκπρόσωπος φέρεται να είπε ακόμα ότι η εταιρεία βοηθά τους εργαζομένους κατά την αποχώρησή τους. Οι απολύσεις στο εκδοτικό τμήμα / τμήμα ειδήσεων έρχονται σε μια “περίεργη” χρονική στιγμή, αν λάβουμε υπόψη τη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, τον πόλεμο ΡωσίαςΟυκρανίας αλλά και τη γενικότερη αναταραχή που έχουν προκαλέσει αυτά και άλλα συμβάντα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας υπάλληλος της Google χρησιμοποίησε το LinkedIn για να ενημερώσει για τις απολύσεις, δηλώνοντας ότι η εταιρεία έχει δείξει τις πόρτες σε μερικούς από τους “καλύτερους και λαμπρότερους” συνεργάτες. Είπε, ακόμα, ότι οι απολύσεις αυτές σίγουρα θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα για την εταιρεία και ζήτησε να ενισχύσουν οι χρήστες το μήνυμά του για να βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους οι πρώην googlers.

Δείτε επίσης: Nokia: Απολύει έως και 14.000 εργαζόμενους μετά από πτώση των κερδών

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Εργαζομένων της Alphabet (AWU-CWA) επέκρινε την απόφαση της εταιρείας με μια καυστική δήλωση. Η Alphabet είναι η μητρική εταιρεία της Google. Το συνδικάτο κατηγόρησε τη Google ότι χρησιμοποιεί ξανά ως δικαιολογία τις ασταθείς οικονομικές συνθήκες για τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Το συνδικάτο έγραψε ότι μετά τις πρώτες 12.000 απολύσεις προσωπικού τον Ιανουάριο, υπήρξαν εκατοντάδες άλλες απολύσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας στρατολόγησης της Google, ακόμη και υπεργολάβων που έχασαν τα προς το ζην. Η AWU κατηγόρησε, επίσης, τη Google ότι προστατεύει τους μετόχους και τις αποζημιώσεις των στελεχών της έναντι των εργαζομένων. “Οι δουλειές μας δεν είναι ασφαλείς“, ανέφερε το σωματείο.

Δείτε επίσης: Το LinkedIn απολύει σχεδόν 700 υπαλλήλους — διαβάστε το σημείωμα

Στο πλαίσιο της τεχνολογικής ανάπτυξης που παρατηρούμε σήμερα, η απόλυση εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας είναι ένα φαινόμενο που δημιουργεί σημαντική αναστάτωση.

Οικονομικές Επιπτώσεις 

Πέραν των απολύσεων, οι οποίες αφορούν λοιπόν τους ίδιους τους εργαζόμενους, υπάρχουν και οι επιπτώσεις που αυτές έχουν στην οικονομία. Οι απώλειες εργασιακών θέσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπορούν να έχουν ευρείας κλίμακας συνέπειες για την οικονομία, αφού τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους και δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας. 

Δείτε επίσης: Epic Games: Απολύει το 16% του εργατικού δυναμικού της

Ανθρωποκεντρικά ζητήματα 

Επιπλέον, τα ανθρώπινα επακόλουθα αυτών των απολύσεων δεν θα πρέπει να αγνοούνται. Οι επιπτώσεις των μαζικών απολύσεων μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς και την κοινωνική σταθερότητα. Η απώλεια εργασίας είναι μια βαριά ψυχολογική επιβάρυνση για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, που οδηγούνται σε κατάσταση αβεβαιότητας και δυστυχίας. 

Πηγή: in.mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS